november 2015

Vier op Zeuven in Leuven

Het jaarlijkse toernooi in Leeuven trok dit jaar aanmerkelijk minder deelnemers, dan voorgaande jaren. In totaal zo'n 75. De redenen voor deze matige opkomst waren divers. Allereerst was er de landenwedstrijd in Reykjavik, waardoor toppers als Steven Geirnaert, Alexander Dgebuadze en Mher Hovhanisian niet van de partij waren. Bart Robyns verklaarde verder dat ze wat "lui" waren geweest met de verzending van de toernooiaankondiging, wat dat dan ook precies inhield.

Langzaam aan en snel een beetje

Is deze foto geshopt ? Neen, topdammer Mike Koopmanschap heeft zich laten overhalen om mee te doen aan het Rapidtoernooi van de sv. Dus niet achter de 100 velden met de 40 schijven, maar achter de 64 met de 32 stukken. Het werd voor de SNAer geen onverdeeld succes, maar ik denk dat Mike het wel leuk vond. Hopelijk heeft hij ook in de 2e ronde weer tijd (en zin) voor een aantal partijen.

Keesman - Volendam 2-0

Tuijp, Tol en Plat, ja ze gingen allegaar mat. Nee, jongens met zulke flauwe grapppen zullen we het verslag van onze wedstrijd tegen Volendam 2 niet Vol stoppen. Ook niet: Who pays the ferryman en als ik niet Piet Veerman was, dan zong een ander het, heen en weer, heen en weer. Nee, dat zullen we niet doen. (De boot is vohol !!) Vrij naar de helaas veel te vroeg overleden Drs. P. Was notabijdebenen geneens een Nederlander. Allochtone Zwitser ! Koning, Keizer en Sier, de één drinkt koffie, de ander bier.

Schaakclub opgeheven wegens te weinig leden

Mijn buurman schaakt. De man is niet goed wijs.

Hij schuift met houtjes over een zwart-wit bord.

En, schoon zijn vrouw er zeer mistroostig onder wordt,

elke vrijdag om half acht is het prijs.

Dan fietst hij naar de club door weer en wind.

Daar zitten zestig man een avond lang te zwijgen.

Ze piekeren tot ze migraine krijgen

en wie het langst wakker blijft, die wint.