De ronde van net niet

Voor een aantal schakers zal de laatste ronde van de 2e cyclus een kleine teleurstelling hebben betekend. De ronde van net niet ! Jessica was eindelijk bezig om Henk de Waal eens stevig over de rand van de afgrond te drukken, maar verdwaalde weer eens in het labyrint van het schaakspel. Ik ken der niet good bye.
PC Konijn gaf een mooie aanvalsstelling weg tegen René Blokker. Die nam vervolgens de aanval over en kreeg een prachtige kans om de man van de Lindenlaan met een nul naar huis te sturen. Een paar mindere beslissingen zorgden echter weer voor het keren der kansen.
Gerard Groenveld, de onnavolgbare, (ho skoteinos) liep een half blauw oog op tegen Siem Appelman. Of Siem met die half tevreden was.... er heeft meer ingezeten.
Sergo Asoev zal zijn doelstelling voor komende tijd, maar even bij moeten stellen na de nederlaag tegen Kasper. Tip voor Sergo, speel tegen Kasper geen theorie, dat is de beste manier om hem aan het wankelen te krijgen.
Maarten de Haas was ook goed bezig. Als het om "erf" (een nieuwe schaakterm) ging, was hij 3/4e van de partij heer en meester. Maar zoals zo vaak, Dennis, zijn tegenstander, is zo glad als een aal en tenslotte worden aan de finish de prijzen verdeeld nietwaar.
Wie in ieder geval wel een beste avond had, was Mats Bakker. Met fris en fruitig aanvalsspel nam hij de stelling van Karel Keesman onder vuur. Met een centraal geposteerde dame en oprukkende koningsvleugel pionnen liet hij de witspeler weinig ruimte. Na enige afruilen en slagenwisselingen, kwam Mats een stuk voor tegen enige pionnen. Die bleken ongevaarlijk en bovendien bleek het zwarte paard een vruchtbare springert. Via een simpele vork ging er tenslotte een volle toren in de tas waarna Karel teleurgesteld opgaf. Maar hij is dan wel weer in staat om nog eens uitvoerig de partij onder de loupe te nemen. Dat siert hem. (Zo leert Mats ook nog eens wat.....)

De 2e cyclus werd gedomineerd door 3 personen, in volgorde van belangrijkheid: Kasper (want die is tenslotte wedstrijdleider intern) Dennis, die zonder veel problemen de 1e plek wist vast te houden en de schrijver van dit stukje, die intern beter weet te presteren, dan extern. Kasper werd in de tweede cyclus winnaar van de bolletjestrui, dus dat wordt met de prijsuitreiking vermoedelijk een fles cola van een goede jaargang. (bewaarcola !!) Hij veroverde intern een plus van 77 punten. Toch wel verdacht als een wedstrijdleider er met een prijs van door gaat. Dat is Willem v.d. Akker volgens mij nog nooit gelukt. Een onderzoek wordt ingesteld.

In de 3e cyclus gaat Dinant Terweijden zijn opwachting maken bij de senioren. Een snelle schaker vanuit de jeugd. De senioren zijn gewaarschuwd. Ook hopen we Robbert van Doorn weer wat vaker te zien. Dat zal allemaal wat afhangen van werk en vriendin (in deze volgorde...)

was getekend Pietbull