Volle bak maal twee

Een aantal schakers moet hebben gedacht... die laatste cyclus ga ik goed beginnen. We zaten dan ook op de 5e maart met een volle bak. 18 partijen + 4 extern van HHW 5 tegen Vredenburg 3.

Er waren meteen een paar flinke verrassingen te noteren. Zo won, toekomstig clubkampioen Sergo Asoev van Gerrit van Oostrum en verslikte PC Konijn zich in Peter Wuis. Al niet veel beter verging het PM, want hij behandelde de opening wel zeer matig en kwam een kwal en een pion achter tegen Hans de Jong. Dat was niet te houden. Tom roelofszen had zeker meer verdiend tegen Dennis. Bij thuisanalyse sloeg het programma ineens uit naar + 2 en nog wat. Jessica hield zich lang staande tegen Gerard reijnen, maar ging in het paardeneindspel de mist in (eerst pionnetje g-weg en daarna op tempo er uit gespeeld. Nico Dekker verloor zijn dame tegen Hans van Koningsbruggen en moest de nul incasseren. Een week later tegen nieuweling Dinant Terweijden, stond onze Chrysant huizenhoog gewonnen. Gaf met een paard voor pardoes zijn toren weg en kon nog altijd de vis op het droge halen via Pe6 (in plaats van het gespeelde Ph5) en mat op g7 of damewinst op g6. Nu was wederom een nul zijn deel. Nico schijnt altijd van dit soort dipjes te hebben tijdens het seizoen. Dinant na twee maal spelen dus op 1 1/2 uit 2, voorwaar geen gekke start, maar wel met de nodige mazzel.

Op de 12e was het zo nodig nog voller dan de week ervoor. Wedstrijdleider Kas was helemaal vergeten, dat we twee externe wedstrijden hadden. Ons 6e trof het 3e van Bergen en het 3e met een redelijk herstelde Henk rijksen op het 1e bord, moest het opnemen tegen de Pionier uit Abbekerk. 10 borden, tel daarbij op 13 interne partijen en 1 bekerwedstrijd en joe zult begrijpen, dat het even plaatsje zoeken was in de grote zaal.

Bekerwedstrijd dus en wel de halve finale tussen Dennis en Kasper, meteen ook de langste partij van de avond. Werd kundig door de witspeler verzilverd, maar volgens mij had Kas zich, opening technisch, uitstekend voorbereid. Daar heeft het niet ingelegen. Sergo ging door op de ingeslagen weg en bond een tweede scalp aan zijn lans, wederom een vaste eerste speler, zijnde Hans de Jong. Grootste verrassing van de avond was de nul die Piet C opliep tegen Martijn Aartsen. Hij werd pardoes mat gezet. Al met al dus ook Piet in de hoek waar de klappen vallen. Heerhugowaard 3 won mooi van de Pionier, waarbij Henk per ongeluk twee zetten achter elkaar deed, maar gelukkig had tegenstander Arnold Velthuis het in de gaten. Bij het viertal konden we een winst begroeten van Jan Zwart op het 4e bord, maar daar bleef het bij, want Jessica en Henk bleven met lege handen zitten en alleen rens wist nog een halfje aan het totaal toe te voegen.

Hierna begaf dame Sijs zich naar het voorcafé, om zich te goed te doen aan een stevige Jägermeister. Herhaaldelijk hoorden de schakers vanuit de zaal haar schaterende lach. Ja een giechelcursus is leuk, maar een lachsalvo is nog leuker. Halverwege de avond werden we opgebeld door schakers uit Obdam, of het niet een beetje stiller kon daar in de Swan. Ja, dat krijg je ervan.

was getekend Pietbull