Uitgebekerd

Zo, daar hebben we korte metten mee gemaakt. Wij zijn toch al nooit zulke bekeraars geweest. Dat is nu mooi opgelost. Die 0-4 was wel wat overdreven. 2-2 en daarna vluggeren was leuker geweest.

Het gevaar kwam op donderdag de 14e zo wie zo uit het oosten, want het 3e trof thuis Purmerend 6. Het werd de 1e nederlaag voor team de Jong, zij het nipt. Als Emiel zijn tijd wat zakelijker had verdeeld, (de zogenaamde v.d. Meulenziekte) was het may be nog 3-3 geworden. Er deden zich 2 incidenten voor aan het eind van de wedstrijd. Bord 1 van P. had op een zeker moment zijn stuk losgelaten en wilde dat toen nog herstellen. Een soort gelijke situatie deed zich iets later voor aan het bord van Gerard Groenveld, waar tegenstander "meester" Kees Pruis in opkomende tijdnood een onreglementaire zet deed. Er zijn dan 3 opties: 1)Je laat het voor wat het is, 2)Je krijgt 2 minuten tijds vergoeding, 3)De tegensgtander kijgt 2 minuten tijd straf. Gerard koos voor 1 en won.

Smalende stukjes van Eric de Jong over het 2e hoeven we dus ook niet meer te verwachten. Na de overwinning van het 2e op de Waagtoren 5 is het 2e zo goed als safe en het 3e moet toch niet de intentie hebben om kampioen te worden..... vind ik. Ken uw plaats !!

Intern waren er een paar verrassingen te noteren. René Blokker gaf een volkomen gewonnen stelling tegen Dinant Terweijden uit handen en verloor nog. Jessica stond weer eens heel fraai tegen Hans met de lange achternaam. Ook hier ging het op een gegeven moment mis, omdat de koningsaanval niet door sloeg. Siem Appelman stond steeds beter tegen Ronald van Ewijk, wijgerde een remise aanbod in ongeveer gelijke stelling en werd plots mat gezet op h3. (via Lf1 van zwart) PCKonijn kon niet door de defensie van Nico Chrysant breken en hier werd na verloop van tijd de vrede getekend, waarna Piet aan zijn traditionele Duveltje kon beginnen. Als je, je Duvel op hebt, Duvel op !!

Dat Vermeulen - Duin (vise versa) remise zou worden, konden we 3 jaar geleden ook al zeggen. Edwin omdat hij dinsdag al had geschaakt en Nico zal blij geweest zijn, niet tegen Kevin Tan te hebben hoeven spelen. Eén ding is jammer, Vermeulen kan niet biljarten, dus daar had onze Duin niks aan. Zou Kevin Tan kunnen biljarten ?

Het gebeurt wel vaker, dat de bij geplaatste foto nergens op slaat, en dat wil ik graag zo houden, uw welwillende scribent El Canino. (wie scribent, die bent !!)

Tenslotte nog even voor iedereen de info, dat Tom Roelofszen is geslaagd voor zijn diploma Schaaktrainer A en dat met zeer goede cijfers. Gefeliciteerd Tom !

Top drie 2016 1.Venus on avenue D (Mink DeVille)

2.Fantasie in G (Jan Pieterzoon Sweelinck) (Uitvoering van Pieter Jan Belder, alhoewel die van Glen Gould ook zeer de moeite waard is)

3.Sober (Tool, zowel video als live in Glastonbury)