Op een haar na

'Ga je nog mee naar Schagen'; Jess aan de lijn. 'Ben met een kwartiertje bij je'. Rond half twaalf scheuren we over de Middenweg. Jess rijdt lekker pittig !! We passeren Bakkum's Boetje. Daar gaan we op de terugweg even langs. Jessica heeft nog geen groente in huis en ik wil er graag groene asperges kopen. Bij Zijdewind passeren we een bord; Matig uw kinderen, denk aan onze snelheid, of iets van gelijke strekking. Wat is het toch mooi in Noord Holland. Boerderij Priggedik !! Vlak voor Schagen neemt Jess een rotonde twee maal, rondje van de zaak. Vrouwen in het verkeer, je pikt ze er zo uit, praat me er niet van, krijgen hun rijbewijs bij een pakje boter ! (Sprak de man zonder rijbewijs...)

Aangekomen bij het slot ontwaren we reeds enkele schakers. Warner de Weerd staat in de deuropening te praten met Jos Hendriks en Wim Smit. In de sfeervolle speelzaal heerst volstrekte rust. Heerhugowaard heeft het getroffen met de loting want ze zitten tegen de(n) Uil, op papier de minst sterke club. Krommenie met Chris de Saegher aan bord 1 moet het opnemen tegen de thuisclub. Even de borden overlopend zien we dat alle Waardse spelers goed staan, alleen Kevin heeft duidelijk minder tijd. Het is mooi weer en dat zorgt ervoor, dat we regelmatig naar buiten gaan op het pleintje om van gedachten te wisselen. Rob van Dijk is gearriveerd op de motor en even later ontwaren we ook Jan Barteling, zoals te doen gebruikelijk op zijn stalen ros, waarmee hij heel Noord Holland onveilig maakt.

We besluiten naar het plein te gaan, want Jessica heet trek in een vette hap. Schaken maakt hongerig (en ernaar kijken ook) Na een stief kwartier komen ook de mannen aan bij de FEBO, niet verwacht, want er was voor de deelnemers voor broodjes gezorgd. 3-1 gewonnen klinkt het, met remises voor de jonkies en punten voor de grijze eminenties. Om half 3 begint de finale. Wij gaan nog even de stad in. Jessica heeft trek in drop. Op zoek naar trekdrop. Bij de Trekpleister vind je trekdrop. Jessica weet er wel raad mee !! We lopen terug, het is mooi weer, de terrassen zitten vol.

Na een half uur zijn we weer terug in de speelzaal. De partijen zijn aardig in gang. Gerrit heeft, op bord 1 een normale Benoni tegen Piet Peelen, Kevin heeft wat meer erf met wit tegen Warner de Weerd en Piet (tegen Enico van Egmond) heeft (op 3) zijn rochadepionnen al opgespeeld naar h4, g4 en f5. Alleen Dennis staat duidelijk moeilijk tegen Wim Boom. Na nog wat heen en weren van speelzaal naar plein en terug, besluiten we om de thuisreis te aanvaarden. Bij Bakkum's Boetje aangekomen worden we begroet door het gemene gegrom van de hond Roxy. Daar win je geen klanten mee. Jessica gaat voor de aardbeien en een knolselderij, El Canino koopt een fles rode Noordland, 250 gram groene asperges en een aubergineplant. Er zit al een kleine herbergierster aan !!

's avonds op terras bij de Swan (Sur le coté de Chez Swan !!) komen de mannen aan, met de beker van de 2e plaats en vernemen we dat die 1e plek er in had gezeten ware het niet dat onze voorzit zijn remiseclaim op onjuiste wijze had ingediend. Ach, hetzij zo. We zijn in de Beker nog nooit zo ver gekomen, dus dit is een mijlpaal. Kevin opperde al om het volgend jaar bij ons te houden. Leuk, maar dan moeten we ons natuurlijk wel plaatsen.

Was getekend El Canino