Tan er wat van

3 jaar geleden, O’64 vierde toen zijn 50 jarig bestaan, kwam het bestuur op het ludieke idee in een toernooi met, laten we zeggen, een groot formaat stukken. En een klok erbij. Dat bleek een succes en nu 3 jaar later werd dit evenement herhaald. Veel werk dus voor Sjaak Schut, die de gipsen stukken in topvorm op de velden wist te krijgen en bovendien voor reserve stukken had gezorgd. En dat was nodig ook !!
Als dan ook nog eens het weer mee werkt en je kan gezellig buiten de Geist, met een biertje in je hand naar het bord turen, dan is het leven toch prachtig !!

Het was een select gezelschap, het merendeel van Opening zelf, verder aangevuld met wat Waagtoren (Merijn Hooijmans en André Bremmer, die vergeten was dat ze ook nog een BBQ hadden bij de Alkmaarders) Schaakmat vertegenwoordigt door Tom Roelofszen. Thomas Broek kwam op het fietsie vanuit Egmond aan Zee. Heerhugowaard was vertegenwoordigd door Kevin Tan, Rens Rensen, Ilse Brans, Henk de Waal en Piet Konijn. (Jessica Sijs had zich helaas af moeten melden.) Jan Barteling tenslotte heeft altijd twee hoeden op en het is dan ook de vraag welke hoed het best staat.

Ietsje verlaat klonk om 11 uur het startschot en de eerste pionnen werden voorwaarts bevolen en de paarden in galop. Al snel kwamen de slappe opmerkingen boven drijven. Zo ontglipte aan een dame van O’64, wier naam we hier angstvallig geheim zullen houden, nadat haar tegenstander een krachtige aanval had ingezet, het “f-woord”. Hetgeen haar een reprimande opleverde van voorzitter Frank Verkerk, die toevallig naast haar de gipsjes beroerde. “Bezig jij deze taal ook bij onze jeugd”, was zijn opmerking.

Na verloop van tijd kwam er tekening in de strijd. Omdat Tan en Broek (die een gipsen paard de nek om had gedraaid) remise hadden gespeeld in de 2e ronde, kwamen Edwin Flierman en Johan Bakker aan de leiding. Ook Jan Barteling deed het prima in de ochtendsessie. In ronde 3 won hij eigenlijk van Johan Bakker, maar er bleef wat discussie over het vallen van de vlag. Nou ja, het gaat niet om tonnen en er wordt niet met het mes op tafel (beetje lastig op zo’n plein, ook je biertje kon je moeilijk kwijt) gespeeld, dus was de ingevulde half voor beide partijen geen probleem.
In de middag zetten Tan en Broek de achtervolging in en zo kwamen zij tenslotte aan de leiding. Uiteindelijk werd Kevin eerste, Thomas tweede en Richard van Diepen, de zoon van de moeder van dat “f-woord” hield de eer van de thuisclub hoog door de 3e prijs te winnen.

Aan het slot bedankte Frank iedereen. De deelnemers, de mensen achter de bar en natuurlijk het jonge organiserende team van Opening ’64. De toezegging voor volgend jaar is alweer gedaan, want zo’n leuk evenement moet natuurlijk een vervolg krijgen. De scores van de Heerhugowaarders weet ik niet exact uit mijn hoofd, maar ik ga het toch proberen; Rens Rensen 2 ½ uit 7, Ilse Brans en Piet Konijn 3 uit 7, Henk de Waal en Jan Barteling 3 ½ uit 7 (?) en Kevin Tan 6 ½ uit 7.

Was getekend Pietbull