Geanimeerd Snelschaakkampioenschap

Met de gastgrootmeesters van Opening '64 en een verdwaalde Ron Greven (rooie kool met appeltjes) was het jaarlijkse Paaskampioenschap uiterst pittig bezet.

Op voorhand werd er natuurlijk gekeken naar de Keetmannen (Maaike en Dennis en een klein beetje Sandra) Dennis was tenslotte de laatste jaren behoorlijk ongenaakbaar geweest. Wat zouden verder houwdegens doen als Edwin Vermeulen, Gerrit van Oostrum (beide al eens winnaar) en zaten er misschien nog verrassingen in de zaal zoals een Tom Roelofszen, Robbert van Doorn en wat zou Martijn van Hout doen ? Kijkend op de J.Sturm trophee ontwaarde ik zijn naam in 2009. Nou, hij zal nu wel nog enige vorm missen om op herhaling te gaan. (dacht ik) Niet dus.

Goed, maar daarover later. We moeten ook de Opening inbreng niet vergeten, met vooral Richard van Diepen en Johan Bakker als exponenten. Het leek mij wel eens leuk de 2e clash in kaart te brengen. Niet helemaal eerlijk natuurlijk, maar ach, schakertjes houden van cijfertjes en statistiekjes !!

In de voorronden behaalde Opening een 14-7 overwinning (zonder Roel) en een 18-10 overwinning met Roel. Met de finale erbij bleef deze kloof gehandhaafd en ging Opening met 26 punten door de finish en behaalde de thuisclub 17 bordpunten. (Nagel me er niet helemaal op vast, want ik heb het nogal uit de losse pols gedaan.) Dit belooft wat voor de massakamp !!

De finale werd een spannende nek aan nek tussen Maaike en Martijn en toen alle kruitdampen waren opgetrokken bleken ze precies gelijk te staan, ook in SB. 'Armageddon' riep de onverbiddelijke 'Aart Strik' van onze club en er volgde een vluggertje met een minuut minder, dat gedecideerd door Martijn werd gewonnen. Na 9 jaar op herhaling !! Gefeliciteerd !!

Het Armageddon smaakte naar meer. In groep 2 waren Richard van Diepen en Ron Greven ook gelijk geeindigd, Richard had de hogere SB, maar ze wilden ook vluggeren met een minuut minder. Deze werd gewonnen door Ron. Onderhandelingen zijn gestart om hem binnen de club te halen. (Iedere week rooie kool met appeltjes van Jessica)

was getekend
De Pietbull
p.s.
1)Welke darter speelde jarenlang met Armageddon op zijn rug ?
2)Complete jaargang Risky Business te koop. In prima staat, minimum bod tenminste 25 Euro.