Donderslagen en Rookwolken

Laatste ronde 2e cyclus. Wat is het toch lekker rustig. Jan Blom speelt tegen Eric de Jong. Alles staat in gereedheid voor de eerste zet. Loopt Eric weg. “Hij zal toch geen materiaal gaan halen” ? vraagt Jan zich af. En ja hoor even later komt Eric terug met een doos met stukken. Dit tot groot vermaak van Nico Duin en de anderen…. Is het weer niet rustig. Ach een doos met reserve stukken is nooit weg. Je weet nooit hoeveel Dames je in de partij nog kunt halen.

Voorlaatste ronde 2e cyclus. Heerhugowaard 3 zit thuis tegen Vredeburg 2. Hekkensluiters met een N in 3B. Dat moeten de mannen van TC Eric de Jong (onze man van het extra materiaal) toch kunnen klaren. Rond de klok van 10en komen er langzaam kringelende rookwolkjes de speelzaal binnen. Heeft één of andere onbenul de papierbak in de herenwc in de hens gestoken door een achteloos weggeworpen peuk. Afijn asbak naar buiten, alle deuren open…. Laat de kou er maar lekker inkomen. Mensen, die maar een extra jas aan gaan trekken…. Is het weer niet rustig….

Wat doen we met een demonstratiebord waar altoos veel schakers rond vergaderd zijn… voor de wedstrijd…. Tijdens de wedstrijd…. Na de wedstrijd. Het leidt zo af hè. Jansen laat een variant zien. Pieterse weet het beter en Karelse snapt er helemaal niets van. Vele handjes over het bord, Is het weer niet rustig. Voortaan is het demonstratiebord verbannen naar de gang. (Hij moet op de gang staan….)

Tom Roelofszen zal wel stevig gebaald hebben die laatste ronde. Hele middag voorbereiding naar de knoppen… Oorzaak: missende auto sleutels. Hele huis omgekeerd. Niet te vinden. Totdat Tom ’s avonds met een zaklampje naar buiten gaat. Blijken ze lekker rustig in de sneeuw te liggen.

Dennis Keetman wederom cycluswinnaar. Niet altijd briljant, maar wel uiterst effectief spelend. (Daar kan Jean Paul over mee praten) Billy Grady kan terugzien op een prima 2e helft evenals mensen als Emiel Piek, Willem v.d. Akker, Siem Appelman (hoogste B-speler) Jan Blom, hoogste C-speler en Jessica Sijs. Met + 53 voert zij de ranglijst aan van de Bolletjestrui. (Vorige cyclus gewonnen door haar man Martijn Aartsen ) Verder op deze ranglijst zien we 2.Peter Wuis + 35, 3.William Thomson + 34,  4. Emiel Piek + 33.

Komende donderdag de tweede ronde van het Rapidtoernooi (ronde 5 t/m 8)

Nog even de Schaakinloop in de Horst. Afgelopen woensdag, 3e keer, zaten er maar liefst 16 man (en vrouwen) achter het bord, waaronder een jong gentje van 7 jaar. Nu al een succes, die Horst. Komende week hebben we echter maar een beperkte ruimte tot onze beschikking, daar de foyer voor een ander doel in gebruik is. Komt dus wel, maar niet teveel, want dan komen we stoelen en tafels te kort.

Was getekend: El Canino