Snelle Donderslagen

En iedereen maar kijken op de site. Waar blijven de uitslagen van het snelschaken ? Helaas pindakaas, ik kon ze de volgende dag niet vinden tussen mijn paperassen. Zou Gerrit of Chris ze mee naar huis genomen hebben ? Wie weet. Uiteindelijk bleek dus dat ze in de zaal waren blijven liggen. De Rietbergens zijn nogal opruimerig  en tenslotte deed de Shredder het laatste beetje werk. Hoe het ook zij, Dennis Keetman heeft in een poule, met Oscar van Ewijk, Jean Paul Ory, Peter Hoekstra, Johan Wester en de verrassende Tom Roelofszen, zijn titel met verve verdedigd. Waarvan akte. De overige groepen moeten we dus helaas missen en kunnen we dus alleen nog maar in de herinnering terughalen….ieder zijn finalepoule. Volgend jaar beter.

Over naar de Interne van afgelopen donderdag. 19 partijen met als belangrijkste toppers: Gerrit tegen Dennis, Kasper tegen Maarten (maar dan andersom) en tenslotte Johan tegen Rob. Met als interessante side kick Oscar tegen Carlo !! Genoeg om van te genieten. Ook lager op de ranglijst was er genoeg vechtlust. Ikzelf sprak de gek, kwam een stuk tegen 3 pionnen voor tegen Justin van Ingen. Daar laatstgenoemde actief stukkenspel kreeg plus wat matdreigingen, moest ik alle zeilen nog bij zetten. Tel daarbij op een opkomende verkoudheid met snel doorkomende Berenburg,s en joe begrijpt dat ik blij was een remise aanbod te kunnen doen. Justin stond toen zeker wat beter, maar hij vond het ook wel goed zo. Naast ons zag ik een leuke partij tussen Rens en Henk (de Waal aangezien we meer Henken in de familie hebben) De witspeler had zeker mooie kansen op aanval. Beide partijen waren lang gerocheerd, dat zie je niet vaak. Een verkeerde afruil in het centrum koste Rens materiaal en uiteindelijk bleef een eindspel over met een stuk achter. 0-1.  William Thomson en Siem Appelman gingen af en toe klunen. Dan zetten ze de klok stil en dan was het richting café.  Er was iets op TV met een bal ! Er was ook iets met een sigaret ! 1-0 wegens concentratiegebrek ? Wim Groot sloeg weer eens kwink, toen hij vroeg wat tegenstander Peter Wuis wilde drinken: “Cola ! Met rum ?” 

Toen was het tijd voor de toppers. Johan Wester had het moeilijk tegen Rob Spaans. Na een misrekening ging de winst inderdaad naar Rob toe. Als het zaterdag tegen HWP 2 maar beter gaat ! Gerrit pakte het punt tegen Dennis. Vraag aan Gerrit: “Had je dit voorbereid ?” “Nee, dit had Dennis voorbereid”. Al met al blijft de grote G. dus koploper in de 3e cyclus. Maarten won een taaie strijd tegen Kasper en tenslotte Carlo “il filosofo” Oud. Hij hield Oscar de gehele avond bezig, maar de uitkomst was toch uiteindelijk een ootje.  Martijn Aartsen moest zijn meerdere erkennen in Tjibbe Bijlsma, maar Jessica Flatcher was dicht bij de  winst tegen Hans van Koningsbruggen. Mattenklopper de Jong hield zich keurig staande tegen Gerard Groenveld, die tijdens de avond nog suport kreeg van broer Piet. “Ik weet niet of dat helpt,  hoor ?” Gerard was zo in gedachten, dat het hem bijna niet opviel.

De avond werd in gepaste dronkenschap afsloten met Tempoballetjes, Amsterdammertjes, Mats, die uitgebreid zijn partij tegen Ronald Kamps op het ASK de revue laat passeren (intussen te bekijken met commentaar van GBJ op onze site) en een Barneveld die ouderwets op dreef is tegen Lewis.

Was getekend: El Canino