Donderslagen en afberichten

Niets is zo frustrerend als op de donderdagavond aanwezig te zijn en dan niet te kunnen spelen. Je komt om te spelen en dan kan je niet… Vriendelijk verzoek aan iedereen en Robbert van Doorn. Geef op tijd afbericht. Dat is voor je zelf beter, maar ook plezieriger voor je mede clubgenoot. (Is dat niet dubbelop…)

 Terschake. Rustige avond afgelopen donderdag met uiteindelijk een paar waanzinnige partijen, die veel bekijks trokken. Voor aanvang nog even reclame gemaakt voor de BBQ van zaterdag 1 juni en voor de Rabo Fietstocht van een week later. Er wordt goed weer voorspeld. (Makkelijk zeggen met nog 3 weken te gaan !!) Een snelle remise was daar tussen, hoe kan het ook anders, William Thomson en Nico Duin. Daarmee deden ze elkaar “elo-matig” geen pijn. Konden ze fluks naar de bar om te kijken naar het darten. Van Gerwen verslaat Phill Taylor en William vindt Chelsea maar niks. “Allemaal gekochte spelers”. Zelf probeerde ik voor het eerst van mijn leven de Grünfeld-Indisch uit tegen Emiel Piek. Deze opening is niet genoemd naar Gerard en levert interessant spel op voor zwart. Over Gerard gesproken, hij zat tegen KK en dat was zeer leuk kijkwerk, zij het dat ik er af en toe geen touw aan vast kon knopen. Staat GG nu beter (torens op de G-lijn) of staat KK (Karel Keesman) nu beter, Koningsaanval…. Daarnaast zaten Dennis en Willem v.d. A. Siciliaans met een loper van zwart op b4. Hoe dek je de pion op e4 ? Daar weer naast zaten Peter Wuis en Nico Dekker. Eveneens Siciliaan, Scheveninger variant, waar Nico wel de nodige ervaring mee heeft. Werd een mooie pot met dynamisch evenwicht en remise tot besluit. Kasper besloot tegen Johan Wester maar geen Spaans te spelen, maar kreeg daar al snel spijt van, want in de bestrijding van de moderne opening (d6, g6 en Lg7) is Johan één der besten. Ik weet er alles van, want mij mept hij er ook regelmatig af als ik tegen hem wil Prikken.  Lager op de ranglijst zijn twee spelers leuk bezig. Zij voeren op dit moment de ranglijst van de Bolletjestrui aan. (Te zijner tijd wordt er een echte bolletjestrui aangeschaft en degene die hem wint in een cyclus, moet hem op donderdag achter het bord aantrekken, met behulp van een leuke ronde miss. (Een ronde miss !!) (Met vele rondingen) Zo zullen er verder een groene trui een gele trui en een maglia rosa aangeschaft worden. De missen krijgen nog wat te doen !! Over wie hebben we het !! Martijn Aartsen, die met een mooi schijnoffer Piet van Veelen verschalkte en Rens Rense, al 3 weken lang in de winning mood. Ditmaal verschalkte hij Ruori van Balen. Met 47 punten erbij zitten beide mannen flink in de lift. (Martijn zelfs op de magische overgang naar de 1200 toe.)

Tom Lambooij deed positieve zaken tegen Hans van Koningsbruggen en Rob van Dijk, dik in training voor de fietstocht, pakte Wessel Rood in. Carlo Oud zette zijn goede vorm voort via winst op Bert van Brenk. En toen waren vele ogen gericht op het toptreffen tussen Gerrit (wit) en Oscar. Prachtige pot, met alles erop en er aan !! Stukoffer van de Grote G. op h7. Klassiek, ik dacht het is uit… Wie schetst mijn verbazing toen ik terugkwam en de aanval van wit was omgeslagen in verdedigen met een stuk minder. “Tussenzet gemist”, verklaarde Gerrit. Hoe het ook zij, Gerrit bleef zich taai verdedigen en had daarbij dit keer de tijd op zijn hand. Met het slinken van de tijd en een paar missertjes van Oscar ging er een vrijpion lopen. De aangeboden half werd dan ook dankbaar door Oscar aangenomen. Al met al een boeiende avond, met rempeng balletjes aan het eind en Peter Hoekstra, die zijn koffer eens ging op meten voor zijn reis naar Edinburgh. Wie neemt er nou een laptop mee voor een trip van 3 dagen ????

Was getekend: El Canino….