Een donderslag en van de wedstrijdleider die zichzelf te laat af meldde !!

Je staat toch wel even raar te kijken als wedstrijdleider Willem v.d. Akker je de indeling overhandigt en vraagt of je de uitslagen wilt noteren; “Ik moet er weer vandoor”.  Onderaan de lijst staat: W.v.d. Akker, te laat afgemeld.  Dat kan natuurlijk gebeuren. Eerst indelen op woensdagavond en dan later tot de idee komen, dat je het toch wel erg druk hebt, of dat er iets tussen komt. In ieder geval Willem speelde niet en moest de indeling dus aanpassen. Ik stel voor om na Willem de Veroveraar, Willem van Oranje, Willem van de Akker voortaan, Willem de Onkreukbare, te noemen. Maar ja, wat wil je als je arbiter wordt in de schaakwereld. Les 1: Onkreukbaar zijn !!

Terschake. De grootste donderslag van afgelopen donderdag was natuurlijk de winst van René Groenendijk op Nico Duin. Een duin is meestal hoger, maar dit keer won de dijk. Foutje van Nico leverde een kwal op en vervolgens een mataanval, hetgeen door René postnl  vlekkeloos werd uitgevoerd. Daarmee is René, als C-speler, tot grote hoogte gestegen. Boven de hoogste B-speler, Eric de Jong, uit. Tevens heeft René de leiding over genomen in het klassement van de bolletjestrui. Rens Rense werd langzaam weggedrukt door Nico Dekker en Martijn Aartsen kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen Chris Holdorp. (Martijn vertelde later, dat hij zich had laten verleiden tot een offer, zonder duidelijke compensatie.) Rens en Martijn dus een stapje lager op de ranglijst en Jessica schijnt al een mouw bij mekaar gebreeien te hebben… Zelf kreeg ze een leuke partij tegen Henk de Waal, offerde op f7 en won een pion. Later had Jess af kunnen ruilen en nog een pion voorkomen, maar dat verzaakte ze en toen was het toch de getructe Henk die de buit binnen wist te halen. Dennis Keetman stelde zijn winst in de 3e cyclus definitief veilig door winst op Johan Wester. En daarmee verzekerde de Grote D. zich tevens van het over all kampioenschap proficiat ! Gerrit en Karel maakten er een grootmeesterlijke remise van en besloten daarna langdurig te gaan analyseren. Ook leuk.

Van alle partijen van de donderdag is vooral die krankzinnige pot tussen Auke Nicolai en Tom Lambooij me bij gebleven. Volgend jaar maar eens een spektakelprijs instellen, per ronde, kunnen we dan mooi de Anton Molenaarprijs noemen, Anton, zelf ook altijd in voor de nodige onoverzichtelijke escapades ! Auke besloot inderdaad met de opmerking, dat Tom eigenlijk meer verdiend had aan het einde, dan die zure nul. That’s life. That’s chesslife…

Zaterdagavond nog even aan de laatste pubquiz meegedaan in het Karrewiel. (Stamkroeg van Jean Paul Ory) We werden tweede, maar ja, Henk de Waal was er niet bij. We hadden Ronald van Ewijk ingehuurd voor de vragen over belasting en het monetaire gebeuren, maar daar kregen we geen vragen over. We hadden Carlo Oud ingehuurd voor de vragen over bloemen en planten en porno, maar daar kregen we geen vragen over. (De lafaards…) Jessica Sijs verslikte zich in Willem de Derde,  Piet Konijn 1 in Amalia, maar gelukkig hadden we onze rots in de branding nog, Martijn Aartsen !! Hoe de stand in de gehaktballencompetitie is, ik heb geen idee, maar d’r zijn er heel wat over de toonbank gegaan.

Om uw kennis te checken, hier een vraag uit de algemene ronde (en niet meteen googelen…) Wat gebeurde er op 7 januari 1927 tussen New York en London ?

Was getekend: El Canino

ps houdt de datum van de BBQ even in de gaten, er zijn mogelijk wijzigingen op til......