Tijd voor een paar Donderslagen

Met een enorme knal is Jessica Sijs afgelopen donderdag door de geluidsbarrière gegaan. Door winst op Nico Dekker passeerde Jess de magische grens van 1100 Elo punten. Lag die geluidsbarrière inderdaad niet rond de 1100 kilometer per uur ?! Ze had aan Nico natuurlijk geen kind, die had zijn oorkonde binnen, dus zijn avond kon niet meer stuk. Al met al kan Jess feest vieren, want A) staat ze keurig netjes nr. 37 op de ranglijst, (vierde van de C-tjes) en B) heeft ze Rens Rense en Jan Zwart achter zich gelaten op de ratinglijst en  C) is ze koploper in de race om de Bolletjestrui. Jessica is dus druk aan het breien, want die eerste bolletjestrui, wil zij natuurlijk zelf wel aan !! Wie ook leuk aan de weg aan het timmeren is, is Jasper van Vianen. Weliswaar was tijdens de 5e ronde oud-voorzitter Eric de Jong nog een maatje te groot, maar in de 6e ronde herstelde Jasper zich weer en wel tegen Henk de Waal. Ook Jasper dus in de running voor die warme trui !!  (Opgepast, het wordt een koude winter, waarschijnlijk krijgen we een 11 stedentocht…is het niet op de schaats, dan toch zeker op de fiets…) Intussen is Dennis aardig op weg de 1e cyclus in de wacht te slepen. Waar de concurrentie mekaar heeltjes en halfjes afsnoept, blijft Dennis ijzeren heinig winnen. Afgelopen donderdag moest Karel Keesman onder zijn juk door. Zelf heb ik een paar knappe potten gespeeld tegen ex-Straffelingen, en dat waren dan meteen partijen, die de hele avond duurden. Gaat wel van mijn zuivere drinktijd af hè !! Jan Blom heeft toch weer inspiratie gevonden tot het spelen van een partijtje, ja het rietendakenseizoen raakt voorlopig een beetje over.  Wordt meer tijd voor regenpakken e.d.

Afgelopen week trad Heerhugowaard 3 thuis in aktie tegen de reserves van Schaakmat. Het rating verschil was exact 250 punten in ons voordeel. Dat kwam er dus ook uit, want het werd een 6-0 overwinning. Dat betekent dus dat we in 3 wedstrijden 17 bordpunten voor en 2 tegen hebben gescoord, met 1 reglementair punt ! Waarlijk uniek. Ook was dit de eerste wedstrijd van een zestal en dat is weer gunstig voor het klaarzetten van tafels en stoelen. (Ik al een tafel uit de kroeg gehaald, ja, je weet het wel, er komt een bezoekende vereniging… Was helemaal niet nodig, we hadden ruimte zat.

Stand in de competitie voor de Bolletjestrui.

1.Jessica Sijs                      C             + 41

2.Jasper van Vianen            C             + 37