2011 - 2012

Dieren Schaaktechnies…….

Er werd ook nog geschaakt in Dieren. Over de resultaten zullen we het niet hebben, daar hebben we allemaal zo onze gedachten over… Wat te denken van Topscorer Carlos Oud. Met 3 uit 6 de Koning, maar toch de laagste TPR… Hoe kan dat ? In het nu volgende stukje komen Gerrits en Williams er wat bekaaid af, net als hun score, waarover ze niet naar huis wilden schrijven. Beide hadden iets met een teen. Kan een teen invloed hebben op de schaakprestatie… Misschien.

Een weekje uit, en een beetje schaken, nou ja …… schaken…

Dag 1

Zondag 22 juli 2012 verzamelden zich 6 samenzweerders op/in het penthouse van M en J aan de R straat in HHW. Om ongeveer 10.00 uur kwamen de samenzweerders aan gewapend met koffers en tassen. In de keurig net schoongemaakte auto van samenzweerder C paste de bagage, zij het na wat passen, meten en gemopper van de chauffeur.  “Moet dit nou echt allemaal mee? Kon dat niet met een beetje minder?” Zo emmerde hij een tijdje door totdat hij gemaand werd niet te zeuren en gewoon te doen waar hij voor was aangenomen.

Nova weekendtoernooi

Afgelopen weekend speelden weer een aantal toernooitijgers mee met het ROC Nova schaaktoernooi te Haarlem. Van onze club speelden in de A-groep Harmen Jonkman, Colin Stolwijk, Peter Hoekstra en Jean-Paul Ory. In de C-groep deed Justin van Ingen Schenau mee.

21e Kroegloperstoernooi in de Pijp

Het was een bonte verzameling schakers zo rond 10 uur ’s ochtends voor Café Quibus aan het v.d. Helstplein. Na 2 x in Leiden mee gedaan te hebben, besloot ik maar weer eens naar A’dam te gaan. De laatste Qeer in Leiden was slecht bevallen. Niet alleen de score was slecht, het weer was slecht en ook de organisatie. Met Qoppelgenoot en collega Jos Vlaar ging het omstreeks 8.30 uur met de trein richting Amsterdam Amstel. Vanaf dat station was het een stief Quartier richting headQuarters. We besloten de voor ons lopende Qoedijkers de volgen, dan hoefde ik niet steeds op het kaartje te kijken.

9 Juni, Hoera !! Rabosponsortocht !!

En zoals te doen gebruikelijk was het takkenweer !! Heel veel takken op de weg. Wie waren dit jaar de die-hearts ? Allereerst de Obdammers: Carlo Jong en Eric Oud. Dan in volgorde van belangrijkheid: Gerard Reijnen, Gerrit van Oostrum, Ans van Oostrum, Henk de Waal, Rob van Dijk, Martijn Aartsen, Justin van Ingen en Piet Konijn 1. Vrolijk zwaaiend werden wij uitgegleden gedaan door Jessica Sijs, die zich op haar handfiets richting Oterleek zou bewegen om daar voor een verrassing te zorgen.

Website in nieuw jasje

Zoals je ziet is de website voorzien van een nieuw uiterlijk. Onder de motorkap is er een geheel nieuwe motor geplaatst waarmee meer mogelijk is en beheer ook gemakkelijker maakt. Naast de opvallende verschillen, zoals de Kalender en Agenda is er ook voor de leden het een en ander gewijzigd. Zo is het aanloggen met een persoonlijke gebruikers naam en wachtwoord verplicht om partijen te kunnen bekijken. Het alom bekende svHHW account is komen te vervallen.

Overpeinzingen op een donderslag…..

Er moest voorafgaand aan de laatste ronde competitie nog even vergaderd worden. Onderwerp een verlenging van de inbreng van GM Harmen Jonkman in het 1e achttal. Een klapstuk, maar niet helemaal. Er waren de nodige kritische op- en aanmerkingen en zo hoort dat ook. (Democratie bestaat. (niet)) Jessica Sijs vindt/vond dat dit alleen maar ten goede van de topspelers komt. De schaakvereniging zou juist vanuit de basis meer moeten doen voor de lagere ratings.

Abonneren op RSS - 2011 - 2012