2012 - 2013

Een druistige zet.

Wat dreef ons naar Dieren ? Dit was de kop van een artikel dat Lex Jongsma schreef, na zijn deelname aan het Open NK in een bepaald jaar. Het was toen slecht weer en het regende constant. Gasten op de camping kwamen als verzopen hondjes en katjes de toernooizaal in. Dit jaar was het in het begin zweet wat ons dreef. De temperaturen waren nog hoger, dan de al zeer fraaie vorige editie. Dat moest uitlopen op een paar fikse onweders !! Wie zweten er in Dieren ? Van het 6 tal van vorige jaar waren dat Jessica, Martijn, Carlo en Piet.

De Historie van Schaakvereniging Heerhugowaard. Een bijdrage van Wim Buizer.

Leuk om de verhalen uit de oude doos te lezen. In het tweede deel van de memoires wordt de vraag geopperd of “we” eerst in de Lick speelden en daarna in het Hescohuis, of andersom. Ik kan daar snel antwoord op geven;  Het was chronologisch gezien het Hescohuis waar we eerst speelden. Dim en ik waren net met de rest van het gezin Buizer, eind 1968, verhuisd van Alkmaar naar Heerhugowaard, naar Vosmaerlaan 49 en dat huis lag, geografisch gezien, schuin achter het Hescohuis aan de Erasmussingel (even het pleintje schuin achter het Hescohuis oversteken en dan links het steegje door...). Pa en ma vonden het, denk ik, wel een geruststellend idee dat we 's-avonds laat niet zo ver in het donker moesten gaan en ze zagen geen direct fysiek gevaar in die sport (ze vroegen zich wel af of het sport was..wij vonden van wel), dit in tegenstelling tot het voetbal, waarbij ik vrijwel wekelijks met de meest uiteenlopende blessures thuiskwam.

Donderslagen en Bolletjestruien

Na afloop van de laatste ronde van de 3e cyclus waren enkele personen zeer benieuwd naar de stand om de bolletjestrui. Zeker lekker warm. De vraag was: wordt het Martijn Aartsen (remise tegen Bert rempeng van Brenk,) of toch René Groenendijk (verlies tegen Jomanda Wester) Wel, na invoering van de punten bleek René exact 1 punt meer te hebben dan Martijn. Hier volgt een ranglijstje betreffende de laatste cyclus.

Het spookje Merijn

De eeuwige ranglijst van Rick en consorten (Kasper en Peter Wuis) heeft bij mij voor nogal wat opschudding gezorgd. Vorige keer was het mij al opgevallen, dat de naam Merijn Roelofszen op die lijst voorkwam. Ik vond dat vreemd, maar heb het maar laten passeren. Nu ik de lijst voor de tweede keer onder ogen kreeg, begon ik er over na te denken. Dat kan helemaal niet. Merijn is ooit een keer lid van de jeugdafdeling geweest, maar daar is het bij gebleven. Hij kan nooit extern voor de senioren hebben gespeeld.

De eeuwige ranglijst

Het seizoen zit er weer op en dus is de ‘eeuwige ranglijst’ bijgewerkt met de resultaten van dit seizoen. Ten eerste wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat er in de vorige tussenstand wat kleine foutjes hebben gestaan. Dit is omdat ik door mijn beperkingen met excel het bestand nogal handmatig heb gemaakt, waardoor kleine foutjes er makkelijk insluipen.

Handleiding zelfstudie

Handleiding voor zelfstudie

Op verzoek van het bestuur heb ik voor leden, die hierin geïnteresseerd zijn een handleiding voor zelfstudie geschreven.
Ik heb hiervoor een indeling in niveaus gemaakt die nauw aansluit bij het u allen hopelijk wel bekende stappenplan. Deze indeling ziet er als volgt uit :

1. Niveau 1 : rating 0 – 1300(Stap 1 t/m 3)

2. Niveau 2 : rating 1300 – 1600(stap 4)

Abonneren op RSS - 2012 - 2013