2013 - 2014

Dieren 2014

Als meedoen belangrijker is dan winnen, dan zijn we in onze opzet geslaagd !!. Wie waren daar in Dieren ? Zes man sterk. 2 sliepen er op de Dars (merk op: op) 2 sliepen er in de kinderkamer, 1 in de woonkamer en 1 in het Hemelbed. Dankzij een strikt regime hebben we maar 6 x rooie kool hoeven eten. (behalve op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.) Maar ter zake, de Dierengangers waren in willekeurige volgorde: Jessica Sijs, Carlo Oud, William Thomson, Daniël Koopman, Jos Vlaar en Piet Konijn. Aan U de taak om uit te vinden waar wie sliep !!

Rubinstein

En toen maakte ik een redelijk suffe opmerking. Ik werd er niet om afgefikt want Yochanan Afek is en blijft altijd een heer. Alle mensen die Rubinstein heten zijn Jood. Afek een vat vol anekdotes, prachtige verhalen, een aimabel mens en een grandioze eindspel componist, zoals we tijdens één van de trainingen van Harmen hebben kunnen zien.

Inderdaad, en niet gedeeld !!

Het fact checken is een belangrijke zaak voordat je tot publicatie overgaat. De bekendste fact-checkers van Nederland zijn Urgert en van Deudekom. (Of is het van Urgert en Deudekom ?) Ik was iets te gehaast met het opsturen van mijn stukje naar rodi of te wel naar het Heerhugowaards Nieuwsblad. Ergens in mijn hoofd had ik dat JP en D. gelijk over de finish waren gegaan. Niet dus, JP is gewoon solo clubkampioen geworden. Maar zo zie je, dat door zo’n slordigheid, het voor de webstek wel weer een leuk weerwoord heeft opgeleverd, zeer lezenswaardig en dat is ook belangrijk.

Laatste Donderslagen

Het was wel een vreemde laatste competitieavond die 22e mei (stemmen tegen de Eu) JP was al zeker van de titel, ongeacht het resultaat van Dennis Keetman. Auke Nicolai was als eerste klaar. De altijd getruukte Henk de Waal werd in zijn eigen spel binnen 10 zetten verslagen. Er kwamen her en der nogal wat vreemdsoortige stellingen op het bord. Dat konden jullie reeds bewonderen in de partij van Karel Oud tegen Adrie Maijers.

Donderslagen en Lentekriebels

We moeten even bijpraten over de laatste tijd, want er is het nodige gebeurd, intern, snel en beker. (En ook voor de bond, maar daarover later…) Om met dit laatste te beginnen, ik heb behoorlijk geld verdiend, door een weddenschap af te sluiten bij de bookies. “Zet maar op Mats Bakker”. Met hoongelach namen ze mijn geld aan, maar die pret verging hun wel, toen het op uitbetalen aan kwam !! Mats kukelde in de halve finale Gerrit van Oostrum uit de beker, daar hebben jullie al over kunnen lezen, maar ook in de finale tegen Johannes Wester was hij uitstekend op dreef.

Pagina's

Abonneren op RSS - 2013 - 2014