2016 - 2017

Nabeschouwing

Dieren is misschien niet mijn toernooi. Om één of andere rede scoor ik daar slecht.
Toen ik drie jaar geleden eindigde met 3 remises en 3 nederlagen dacht ik dat, dat het dieptepunt was.
Maar vorig jaar overkwam me hetzelfde. Van het jaar heb ik het dus iets beter gedaan met 4 remises
en 2 nederlagen. Maar als je daar dan weer de TPR tegenover zet van 1511, dan begrijp je dat ik niet
erg in mijn hum ben met dat resultaat. Ik ben hard op weg om de Gouden Eeuw in te zakken met mijn Elo !!

Voorbeschouwing

Het was stil dut jaar in Dieren.

Ruurd v.d. Zee zat een bietje mistroastig achter ze skaakbord.
Hai wulde al lang niet meer naar Dieren, maar ja, moeders de vrouw hè !
Moeders wil is wet.
Zelf had hai liever in Den Helder bleven. Den Helder,
deer wil je toch niet dood vonden worden.
En nou was Jessica d'r ok nag giniese.
Ja, wel Jessica de Haas, maar die bedoelde ie niet.

En weer waren die are leuke gasten uit de Waard?
Die William hoe heet ie ok al weer, Johnson, met dat leuke accent.

Foto's 10 juni

Hierbij een illuster gezelschap dat zich de 10de aan de sponsorfietstocht van de RABO-bank waagde. Niet op de foto mijn vrouw, die dit kiekje voor haar rekening nam. Eigenlijk verdienen wij 40 Euro meer, dit omdat we niet 30, maar 34 km hebben gefietst. In de avond een geslaagde BBQ erachteraan. Mooie seizoensafsluiting!!

Groeten
Gerrit

Notatieboekjes

Het is alweer een tijdje geleden, dat Carlo Oud met een doos met schaakboeken en notatieboekjes aan kwam draven. Ze waren van Peter Vogelenzang geweest. Nu ik de tijd heb, heb ik de notatieboekjes van V. eens doorgenomen. Je zou er bijna een studie van kunnen maken.

1) Ze lopen van eind jaren 60 tot het begin van de jaren 90.

2) Peter was zeker slordig met zijn notatieboekjes (zoals zovele verstrooide schaakprofessoren) want in heel wat houdt het na een partij of 6/7 op en kijken we naar maagedelijke notatievelletjes.

Op een haar na

'Ga je nog mee naar Schagen'; Jess aan de lijn. 'Ben met een kwartiertje bij je'. Rond half twaalf scheuren we over de Middenweg. Jess rijdt lekker pittig !! We passeren Bakkum's Boetje. Daar gaan we op de terugweg even langs. Jessica heeft nog geen groente in huis en ik wil er graag groene asperges kopen. Bij Zijdewind passeren we een bord; Matig uw kinderen, denk aan onze snelheid, of iets van gelijke strekking. Wat is het toch mooi in Noord Holland. Boerderij Priggedik !! Vlak voor Schagen neemt Jess een rotonde twee maal, rondje van de zaak.

Heerhugowaard tweede van Noord-Holland

Vanmiddag heeft ons bekerteam een geweldige prestatie geleverd en de tweede plaats veroverd in de NHSB-beker. In de halve finale werd er gewonnen van de Uil en in de finale werd er bijna gewonnen van het supersterke Magnus. Binnenkort zal hopelijk een uitgebreid verslag komen van het bekeravontuur. Voor nu heb ik een tweetal jaloersmakende foto's toegezonden gekregen die met de wereld gedeeld moeten worden.

Abonneren op RSS - 2016 - 2017