Verslagen extern verrichtingen

Heerhugowaard tweede van Noord-Holland

Vanmiddag heeft ons bekerteam een geweldige prestatie geleverd en de tweede plaats veroverd in de NHSB-beker. In de halve finale werd er gewonnen van de Uil en in de finale werd er bijna gewonnen van het supersterke Magnus. Binnenkort zal hopelijk een uitgebreid verslag komen van het bekeravontuur. Voor nu heb ik een tweetal jaloersmakende foto's toegezonden gekregen die met de wereld gedeeld moeten worden.

Een avondje schaken in het gemoedelijke West-Friesland

Temidden van een grote hoeveelheid toeschouwers die waren toegestroomd om de ludieke vervoermiddelen in ogenschouw te nemen waarmee een grote groep schoolverlaters van een aantal middelbare scholen uit de gemeente Stedebroec zich naar een galabal lieten vervoeren, trachtten wij ons een weg naar de speellocatie van onze kwartfinale van de NHSB-beker, een wedstrijd tegen de Groen Zes, te banen. Dat bleek toevalligerwijs tevens de locatie te zijn van het voornoemde galabal, het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat te Bovenkarspel.

sv HHW 1 - KTV 1: 5½ - 2½

9 maart 1984 was voor mij een bijzondere dag. Ans en ik hebben elkaar toen het ja-woord gegeven. Die dag was het stralend weer, de toen gemaakte fotoreportage bevestigd dit. Het was al wel behoorlijk fris. De volgende ochtend lag er pak sneeuw! Ook 33 jaar later, donderdag 9 maart 2017, was het mooie dag. Weliswaar een gewone werkdag, maar toch. De volgende ochtend geen pak sneeuw, dus we stoppen maar met deze vergelijking.

Castricum 2 - Heerhugowaard 1: 2 - 6

Mijn eerste externe partij voor Heerhugowaard was thuis tegen Castricum 1, ik kreeg Cees Lute te bestrijden. Mede door mijn overwinning op hem, wonnen wij met het kleinst mogelijke verschil. Uiteindelijk degradeerden zij terwijl wij ons met de hakken over de sloot handhaafden. Maar dat is ruim 20 jaar geleden, om precies te zijn speelden wij die wedstrijd in september 1995. Sindsdien hebben Castricum en HHW met enige regelmaat de degens gekruist, in competitie en NHSB-beker.

Op een grijze zaterdag in Alkmaar

In dit verslag staan we uitgebreid stil bij de Indiase keuken, geven we aan het eind het recept van pittige linzensoep en blijven we even stilstaan bij het feit dat onze kopman Kevin Tan op bezoek gaat, down under, bij zijn jongere broer Jona Tan en dus een klein maandje "zoek" is. Gelukkig is hij in februari weer net op tijd terug voor de onze eerst volgende wedstrijd.

MAPC-Heerhugowaard 5-3

De fusievereniging Magnus Anna Paulowna Chess, kortweg MAPC, heeft het plan opgevat om binnen afzienbare tijd in de landelijke competitie terecht te komen. Om dat te bereiken moeten zij twee keer promoveren. Daartoe zijn er enkele versterkingen aangetrokken die gesponsord worden door EP: Beerepoot.

Heerhugowaard-Aartswoud voorlopig 2-0

Ja, wat te zeggen van onze eerste wedstrijd? Een walk-over? Optisch misschien, gezien de uitslag. Maar dat was het absoluut niet! Het ratingverschil was op twee borden gigantisch en op twee borden groot. De eerste twee in ons voordeel, de andere twee in Aartswouds voordeel. Als je dat bij elkaar voegt, is het een klein wondertje dat we wonnen met zo'n groot verschil.

Seizoen duurt één maand te lang voor V1 team

In de serie "Aandacht afleiden van HHW 1 door betere teams te beschrijven" is deze keer het V1 team aan de beurt. Van september tot begin april bleef het V1 team ongeslagen, maar dankzij twee nederlagen moet het viertal toch genoegen nemen met zilver. Lees hier verder alles over de opvolger van Harmen en hoe Heerhugowaard weer kan pronken met jeugdsuccessen!

V2 team is da bomb

Dit plaatje moet illustreren hoe het er zaterdagavond in diverse Heerhugowaardse huiskamers aan toe ging (bij het bekijken van de KNSB uitslagen). Maar daar gaat dit stukje nadrukkelijk niet over. Hier gaat het over het succesvolle seizoen van het V2 team!