Algemene informatie 41e Nico Dekker Chrysantentoernooi

41e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Toernooiopzet

Een gezellig rapidtoernooi voor schaakliefhebbers van ieder niveau.

Schakers met een KNSB rating boven de 1800 mogen het tegen elkaar opnemen in de Hoofdgroep. In deze Hoofdgroep zullen 7 ronden gespeeld worden via het Zwitsers indelingssysteem. Voor schakers met een KNSB rating onder de 1900 zijn er Achtkampen. Op basis van speelsterkte worden groepen van 8 spelers gemaakt, hierin speelt iedereen een partij tegen elkaar. Is uw rating tussen de 1800 en 1900 dan kunt u kiezen tussen de Hoofdgroep en de Achtkampen. Ook liefhebbers zonder rating en/of clubervaring zijn van harte welkom.

Speeltempo

Er zullen 7 ronden "rapid" gespeeld worden. Hierbij hanteren wij het speeltempo van 18 minuten per persoon per partij, met een increment van 5 seconden per zet.

Speeldag

Zaterdag 21 september 2019

Speellocatie

Café de Swan
Middenweg 178
1702 HE Heerhugowaard

🔗 Google Maps

Inschrijfgeld

Voor deelname aan de Hoofdgroep vragen wij 10 Euro. Titelhouders zijn gratis (FM, IM of GM). Voor deelname aan de Achtkampen is het inschrijfgeld 8 Euro. Gelieve het inschrijfgeld contant te overhandigen bij binnenkomst in de Swan.

Prijzen Hoofdgroep

Het prijzenfonds voor de Hoofdgroep bedraagt 1400 Euro. De eerste plaats levert 500 Euro op, de tweede plaats 300 Euro, de derde plaats 200 Euro, de vierde plaats 150 Euro, de vijfde plaats 100 Euro en de zesde plaats 50 Euro. Er zijn ook één of twee ratingprijzen (totaal 100 Euro) en er is een prijs voor de beste Heerhugowaarder.

Tie-breakers Hoofdgroep

Bij gelijk eindigen worden geldprijzen in principe gedeeld. In uitzonderlijke gevallen waarbij het prijzengeld minder dan 25 Euro per persoon bedraagt zal het prijzengeld niet verdeeld worden, maar naar de speler met de hoogste weerstand gaan (WP).

Prijzen Achtkampen

In de Achtkampen zijn alle prijzen in natura. De eerste drie schakers uit iedere groep hebben recht op een prijs. Bij gelijk eindigen geeft allereerst onderling resultaat de doorslag, daarna eventueel de Sonneborn-Bergerpunten (SB). Iedere deelnemer, zowel aan de Hoofdgroep als aan de Achtkampen, gaat met een bos Chrysanten naar huis.

Aanvang

U dient zich zaterdag 21 september aan te melden voor 09:45 uur. Het is de bedoeling dat de eerste ronde om 10:00 uur aanvangt. Indien u te laat bent dan loopt u het risico dat we een reserve op uw plek hebben gezet. Mocht u op het laatste moment tegen een probleem aanlopen, neem dan contact op met 0611108941.

Tijdschema

Vanwege het speeltempo met increment is het niet mogelijk om op de minuut nauwkeurig een tijdschema te maken. Wanneer alle partijen gespeeld zijn zal steeds de volgende ronde starten. Na de derde speelronde is er een pauze. De vierde ronde zal starten om 13:30 uur.

Prijsuitreiking

Als alles volgens plan verloopt dan zal de prijsuitreiking om 17:00 uur plaatsvinden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online webformulier op de website van sv Heerhugowaard. Indien er problemen zijn dan kunt u contact opnemen via chrysanten@svheerhugowaard.nl of telefonisch via 0611108941. Het inschrijfformulier kunt u via onderstaande link bereiken.

🔗 Inschrijfformulier

Update: Het inschrijfformulier is gesloten! Mocht u zich toch nog willen inschrijven, neem dan per mail contact op met de toernooiorganisatie.

Deelnemers

Een overzicht van de huidige deelnemers zal automatisch bijgehouden worden op de website. Op onderstaande link kunt u zien wie zich reeds aangemeld heeft.

🔗 Deelnemerslijst

Vol = Vol

De Swan heeft een beperkte capaciteit. In eerste instantie zetten wij het maximum aantal deelnemers op 80. Het maximum voor de Achtkampen is dan 48 deelnemers (6 groepen), voor de Hoofdgroep staat het maximum op 32 deelnemers. Mogelijk dat we in een later stadium beslissen om een zevende Achtkamp toe te voegen, maar dit gaat dan ten koste van de ruimte in de Hoofdgroep. Wees dus op tijd met aanmelden want vol = vol.

Arbiter

Na het succes van vorig jaar is toparbiter Joost Jansen deze keer weer bereid gevonden om de Hoofdgroep in goede banen te leiden. In de Achtkampen zal de toernooiorganisatie deze taak zelf op zich nemen.

Parkeren

De omgeving van de Swan is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Inmiddels is er een redelijk aantal parkeerplaatsen achter onze speellocatie te vinden. Mochten deze plekken al opgevuld zijn dan bieden de parkeerplaatsen op de Genestetlaan mogelijk een uitkomst. Ook in de wijk achter de Swan zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden (Taxuslaan, Kastanjelaan). Parkeren is gratis in dit deel van Heerhugowaard.

Historie

Dit jaar kent het Nico Dekker Chrysantentoernooi alweer haar 41e editie. Diverse goede grootmeesters hebben het toernooi in het verleden op hun naam geschreven. Neem gerust een kijkje in onze digitale eregalerij en bekijk de uitslagen van vorige edities.

🔗 Eregalerij
🔗 Eindstanden vorige edities

Hoofdsponsor

🔗 Dekker Chrysanten

Contact

Indien u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de toernooiorganisatie. Het liefst per mail aan chrysanten@svheerhugowaard.nl of anders per telefoon/sms/whatsapp via 0611108941 (bellen bij voorkeur buiten kantooruren).