Algemene informatie 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Toernooiopzet

Een gezellig rapidtoernooi voor schaakliefhebbers van ieder niveau.

Schakers met een KNSB rating boven de 1800 mogen het tegen elkaar opnemen in de Hoofdgroep. In deze Hoofdgroep zullen 7 ronden gespeeld worden via het Zwitsers indelingssysteem. Voor schakers met een KNSB rating onder de 1900 zijn er Achtkampen. Op basis van speelsterkte worden groepen van 8 spelers gemaakt, hierin speelt iedereen een partij tegen elkaar. Is uw rating tussen de 1800 en 1900 dan kunt u kiezen tussen de Hoofdgroep en de Achtkampen. Ook liefhebbers zonder rating en/of clubervaring zijn van harte welkom.

Coronamaatregelen

Als organisatie streven wij ernaar om op een veilige manier een gezellige schaakdag te beleven. Wij doen een dringende oproep om een afbericht te doen en thuis te blijven wanneer u coronagerelateerde klachten heeft. Indien noodzakelijk kunnen wij u alsnog gedurende het toernooi naar huis sturen. Alle maatregelen die 25 september nodig zijn om het coronavirus een halt toe te roepen zullen gerespecteerd worden.

Update: Op 25 september gelden nieuwe coronamaatregelen. De anderhalvemeter-regel wordt losgelaten, waardoor we het deelnemersaantal op 70 kunnen zetten. Tegelijkertijd wordt een coronabewijs verplicht gesteld in de horeca. Aangezien onze speellocatie, café de Swan, een horecagelegenheid is gelden deze regels ook voor ons. De maatregelen stellen dat u gevaccineerd, getest of genezen moet zijn om een horecagelegenheid te kunnen bezoeken. Het is niet aan ons om hierop te controleren, maar onze speellocatie kan hierom vragen. Zorg dus dat u aan alle voorwaarden voldoet om er een veilig schaakfeest van te maken!

Speeltempo

Er zullen 7 ronden "rapid" gespeeld worden. Hierbij hanteren wij het speeltempo van 18 minuten per persoon per partij, met een increment van 5 seconden per zet.

Speeldag

Zaterdag 25 september 2021

Speellocatie

Café de Swan
Middenweg 178
1702 HE Heerhugowaard
072 - 5711309

🔗 Google Maps

Inschrijfgeld

Voor deelname aan het Chrysantentoernooi vragen wij 10 Euro inschrijfgeld (zowel voor de Hoofdgroep als voor de Achtkampen). Titelhouders zijn gratis (FM, IM of GM). Gelieve het inschrijfgeld contant te overhandigen bij binnenkomst in de Swan.

Prijzen Hoofdgroep

Het prijzenfonds voor de Hoofdgroep bedraagt 1400 Euro. De eerste plaats levert 500 Euro op, de tweede plaats 300 Euro, de derde plaats 200 Euro, de vierde plaats 150 Euro, de vijfde plaats 100 Euro en de zesde plaats 50 Euro. Er zijn ook één of twee ratingprijzen (totaal 100 Euro) en er is een prijs voor de beste Heerhugowaarder.

Tie-breakers Hoofdgroep

Bij gelijk eindigen worden geldprijzen in principe gedeeld. In uitzonderlijke gevallen waarbij het prijzengeld minder dan 25 Euro per persoon bedraagt zal het prijzengeld niet verdeeld worden, maar naar de speler met de hoogste weerstand gaan (WP).

Prijzen Achtkampen

In de Achtkampen zijn alle prijzen in natura. De eerste drie schakers uit iedere groep hebben recht op een prijs. Bij gelijk eindigen geeft allereerst onderling resultaat de doorslag, daarna eventueel de Sonneborn-Bergerpunten (SB). Iedere deelnemer, zowel aan de Hoofdgroep als aan de Achtkampen, gaat met een bos Chrysanten naar huis.

Aanvang

U dient zich zaterdag 25 september aan te melden voor 09:45 uur. Het is de bedoeling dat de eerste ronde om 10:00 uur aanvangt. Indien u te laat bent dan loopt u het risico dat we een reserve op uw plek hebben gezet. Mocht u op het laatste moment tegen een probleem aanlopen, neem dan contact op met 0611108941.

Tijdschema

Vanwege het speeltempo met increment is het niet mogelijk om op de minuut nauwkeurig een tijdschema te maken. Wanneer alle partijen gespeeld zijn zal steeds de volgende ronde starten. Na de derde speelronde is er een pauze. De vierde ronde zal starten om 13:30 uur.

Prijsuitreiking

Als alles volgens plan verloopt dan zal de prijsuitreiking om 17:00 uur plaatsvinden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online webformulier op de website van sv Heerhugowaard. Indien er problemen zijn dan kunt u contact opnemen via chrysanten@svheerhugowaard.nl of telefonisch via 0611108941. Het inschrijfformulier kunt u via onderstaande link bereiken.

🔗 Inschrijfformulier

Update: Het inschrijfformulier is inmiddels gesloten, we zitten vol! Mocht u via de reservelijst toch nog kans willen maken op deelname, neem dan contact op met de toernooiorganisatie via een e-mail aan chrysanten@svheerhugowaard.nl. Vermeld hierbij uw naam, (eventuele) schaakvereniging, (eventuele) rating, telefoonnummer en e-mailadres. Wij zullen u altijd op de hoogte houden over uw kansen om alsnog mee te doen.

Deelnemers

Een overzicht van de huidige deelnemers zal automatisch bijgehouden worden op de website. Op onderstaande link kunt u zien wie zich reeds aangemeld heeft.

🔗 Deelnemerslijst

Vol = Vol

De Swan heeft een beperkte capaciteit. Daarnaast maakt een kleiner deelnemersaantal het veel eenvoudiger om eventuele coronamaatregelen en veiligheidsregels in acht te houden. Onder de huidige inzichten zetten wij het maximumaantal deelnemers daarom op 70. Het maximum voor de Achtkampen is dan 48 deelnemers (6 groepen), voor de Hoofdgroep staat de limiet op 22 deelnemers. Wees dus op tijd met aanmelden want vol = vol.

Update: Door wisselende coronmaatregelen is het maximum de afgelopen weken een paar keer gewijzigd. Het ziet er nu naar uit dat we een definitief deelnemersaantal hebben bereikt.

Afmelden

We zullen sowieso schaakliefhebbers moeten teleurstellen vanwege de beperkte capaciteit. Daarom is het extra belangrijk dat u zich op tijd afmeldt mocht u onverhoopt verhinderd zijn, hierdoor kunnen we alsnog schakers van de reservelijst blij maken. Doe uw afbericht bij voorkeur per mail aan chrysanten@svheerhugowaard.nl of anders per telefoon/sms/whatsapp via 0611108941. Schakers die zonder afbericht wegblijven lopen het risico om voor volgende edities op de zwarte lijst geplaatst te worden.

Arbiter

Na het succes van de voorgaande edities is toparbiter Joost Jansen ook deze keer weer bereid gevonden om de Hoofdgroep in goede banen te leiden. In de Achtkampen zal de toernooiorganisatie deze taak zelf op zich nemen.

Parkeren

De omgeving van de Swan is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Inmiddels is er een redelijk aantal parkeerplaatsen achter onze speellocatie te vinden. Mochten deze plekken al opgevuld zijn dan bieden de parkeerplaatsen op de Genestetlaan mogelijk een uitkomst. Ook in de wijk achter de Swan zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden (Taxuslaan, Tamarixplantsoen). Parkeren is gratis in dit deel van Heerhugowaard.

Historie

Dit jaar kent het Nico Dekker Chrysantentoernooi alweer haar 42e editie. Sinds 1979 is het toernooi onder de naam "Chrysantentoernooi" gegroeid tot een begrip in de regionale schaakwereld. Dit is voor een groot deel te danken aan Nico Dekker, clubicoon van sv Heerhugowaard en mede-oprichter van Dekker Chrysanten. Sinds het overlijden van Nico Dekker in oktober 2016 is het toernooi daarom omgedoopt tot het "Nico Dekker Chrysantentoernooi".

Diverse goede grootmeesters hebben het toernooi in het verleden al op hun naam geschreven. Neem gerust een kijkje in onze digitale eregallerij en bekijk de uitslagen van vorige edities.

🔗 Eregallerij
🔗 Eindstanden vorige edities

Hoofdsponsor

🔗 Dekker Chrysanten

Contact

Indien u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de toernooiorganisatie. Het liefst per mail aan chrysanten@svheerhugowaard.nl of anders per telefoon/sms/whatsapp via 0611108941 (bellen bij voorkeur buiten kantooruren).