Alle schaakactiviteiten voorlopig nog afgelast door coronamaatregelen

Het gaat weer de goede kant op met de coronacrisis, we versoepelen ons een slag in de rondte. Het is helaas nog wel te vroeg om weer clubavonden te organiseren. In het begin van dit seizoen schaakten we nog vrolijk met een coronatoegangsbewijs (QR‑code) in de hand, maar sinds de maatregelen van 13 november liggen alle clubactiviteiten op hun gat. De recente versoepelingen van 14 januari maken amateur-sportactiviteiten weer mogelijk, maar helaas moet de horeca de deuren nog gesloten houden. Wij zijn echter hoopvol dat we snel weer onze vertrouwde clubavond op kunnen pakken! In afwachting van de vereiste versoepelingen bekijken we het van week tot week.

De huidige maatregelen zijn van kracht tot minimaal dinsdag 25 januari. Dit betekent dat er een streep gaat door de clubavonden van 18 november tot en met 20 januari. We hopen op 27 januari weer een gewone clubavond te kunnen organiseren. In de agenda zijn een aantal clubactiviteiten verschoven waardoor we nog een volwaardige cyclus spelen als de lichten weer op groen staan (link naar agenda). De externe wedstrijden van de doordeweekse teams werden in november al afgelast, in december en januari zal helemaal niet extern gespeeld worden nu ook de zaterdagse speelronde naar mei is verschoven. Sinds de aangescherpte maatregelen van 28 november is er helaas ook geen jeugdschaak meer.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. We zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!

Gratis reclameIn het tweede nummer van het "nieuwe" weekblad, Dijk en Waard vonden we afgelopen week een mooie gratis reclame voor het edele schaakspel. Het stukje werd gemaakt door Rens die verschillende personen vragen stelde omtrent het schaakspel. De geïnterviewden waren allemaal tussen de 8 en de 11 jaar, behalve Wytze, 36, zal wel een vader geweest zijn. We hebben het maar even uitgeknipt en gescand, want ja, gratis reclame is natuurlijk nooit weg. Nu maar hopen dat er op de scholen en straks ook weer in de Swan een partijtje gespeeld kan worden, want ja elke avond op Lichess is ook niet alles.

Mat en Plakkerig

Hallo Schaakvrienden, Mat en Plakkerig is weer uit. Nummero 3 van dit jaar. Dat is toch mooi als je half oktober in een vlaag van verstandsverbijstering dit idee werkelijkeid weet te maken. Wat staat er zoal in dit 3e nummer ? Wel allereerst gaan we weer op zoek naar namen van Verenigingen. Waarom bestaat VAS nog wel en Belgisch Park niet meer ? Waarom is TOG opgericht en waarom schaken ze bij Laurierboom-Gambiet op twee avonden ? Verder hebben we dit nummer versierd met een aantal kerstbomen.

Open NK visueel gehandicapten

Ha, ha, op donderdag 25 november lekker met de trein naar Ermelo. Een weekend lang opgesloten in een mooi hotel om mee te doen aan het Open NK voor visueel gehandicapten. Open heeft in deze twee betekenissen, a) er kunnen ook ziende personen aan mee doen, die dienen dan vaak ook als begeleider van de visueel gehandicapten en b) open voor alle nationaliteiten.

Een bezoek aan het graf van Bobby FischerIn de week van 6 tot en met 13 oktober heb ik met mijn meissie voor het eerst IJsland bezocht. Een geweldige ervaring en een bezoek aan dit fantastische land met zijn natuur, stomende geisers, warmwaterbronnen zoals de Blue Lagoon, gletsjers, de ontelbare watervallen, de meest actieve vulkanen ter wereld, 'het land van vuur en ijs' is zeker aan te raden. Een reis naar een andere wereld, terug in de tijd toen de aarde net was gevormd. Verspreid over het land sta je geregeld op een gestold lavaveld zoals wij ook hebben gestaan op een lavaveld van maart 2021 waar de zwavelzuurdampen nog van opstegen. Maar ook op de scheidingslijn van het Amerikaanse en Europese continent, of beter gezegd de tektonische platen waar de continenten zich op begeven.

Schaakjournaal 23-10-21

Was het afgelopen donderdag de avond van de kortsluiters ? Gelukkig bleef bij Rietbergen het licht branden. Wat te denken van Piet C. Vorige week nog glorieus winnaar tegen Jan, de monnik Barteling. Nu ging hij in 7 zetten (!!) de mist in tegen Mats en het was nog mat ook. Piet van Veelen, we dachten de man in vorm was het volgende slachtoffer. Na 12 zetten een stuk weggeven tegen Ronald van Ewijk. Over en sluiten. Het klapstuk was wel Justin die tegen Richard Gooijers tactisch dacht, laat ik eens de Grob van stal halen, dat staat altijd borg (omkeren) voor spektakel.

Foto's 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Het fototoestel van huisfotograaf Piet M. Konijn beleefde na afloop van het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi bijna evenveel avonturen als de schakers zelf, maar er zijn toch nog een paar foto's boven water gekomen. Aangevuld met een aantal kiekjes van Lucas Oliveira hebben we zo toch nog een klein foto-album van deze gedenkwaardige dag.

Schaakjournaal 02-10-21

Wel na het hectische Chrysantenweekend was de focus deze week weer gericht op de clubavond en jawel de 1e schaakinloop van het nieuwe seizoen op vrijdag 1 oktober in de Swan. Overigens Eric de Jong nog gefeliciteerd met je verjaardag (En Gerrit en William ook).

Erik van den Doel wint 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 25 september is alweer het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. Nadat het schaakleven anderhalf jaar op een laag pitje stond, konden we eindelijk weer het Chrysantentoernooi organiseren. Maar liefst 66 enthousiaste schakers hebben kunnen genieten van een gezellige dag. Medisch onfortuin bij één van de deelnemers was helaas wel een domper op de feestvreugde, het doet ons veel deugd dat de situatie inmiddels stabiel is.

Na 11 jaar is het trouwe deelnemer Erik van den Doel weer gelukt om de hoofdprijs te winnen. Met een geweldige score van 6 uit 7 mag Erik zich voor de zesde keer winnaar van het Nico Dekker Chrysantentoernooi noemen. Alle uitslagen van het toernooi zijn online terug te vinden. Warner de Weerd heeft traditiegetrouw een prachtig krantenartikel geschreven en er zijn ook een paar mooie foto's online geplaatst. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Foto's van Piet M. Konijn en Lucas Oliveira
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 27 september)

Pagina's