Fietstocht Stichting Nut op zaterdag 10 juni

De Stichting Nut organiseert op zaterdag 10 juni een fietstocht waarmee sponsorgeld voor onze club kan worden opgehaald. Er is een route van circa 30 km uitgezet waarbij onderweg ook nog voor een versnapering wordt gezorgd. Het is de bedoeling dat de fietstocht als groep wordt gereden. Je mag ook familie, vrienden en kennissen meenemen. Per deelnemer ontvangt de vereniging € 40,- met een maximum van € 400,-.
We hopen dus op minimaal 10 deelnemers namens Schaakvereniging Heerhugowaard!

Uitslagen en eindstand KoppelschaakTraditiegetrouw wordt op Hemelvaartsdag geen competitieronde afgewerkt bij sv Heerhugowaard. Dat betekende dat er ruimte was voor een speciale schaakavond. Om de ideale schaakvariant te bepalen werd een enquête gehouden en voor deze keer bleek "Koppelschaak" de ideale activiteit. Op één bord werden partijen afgewerkt waarbij beide koppelpartners om de beurt een zet uitvoerden, zonder overleg.

Karel Kuipvierkampen

Op vrijdag 5 mei togen we met zijn 3en richting Haarlem om deel te nemen aan de Karel Kuipvierkampen van HWP. In eerste instantie zouden Richard en ondergetekende met de Valys gaan, maar op de valreep konden we mee rijden met de ouders van Kacper Paraszczuk. Waarvoor eeuwige dank. Het toernooi werd gehouden in het gebouw het Spaerne, U begrijpt het al, gelegen aan het Spaerne. Het is van buiten een beetje een vreemd gebouw, beetje "old School" Amsterdam. Binnen is het echter zeer sfeervol, je kunt er de "Sir Lancelotzaal" aantreffen.

Ingezonden werk - Deel 4Tijdens de Coronapauze zijn we, om onze website een beetje levendig te houden, de rubriek "Ingezonden werk" gestart. Gelukkig draait de vereniging nu weer volledig om echte schaakactiviteiten, maar hofleverancier Gerard Groenveld wil toch nog een kunstwerk met ons delen. Nu niet allemaal overstappen naar de damvereniging...

Een honderdjarige jongeling en een onderbond in nood

Op zaterdag 4 februari togen Richard Gooijers en ondergetekende richting Zwaag, om precies te zijn naar de Kreek alwaar schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn zijn jubileumtoernooi ging houden. 100 jaar schaak in het Hoornsche ! Omtrent dit jaartal was nog wel wat te doen, daar lange tijd werd aangenomen dat 1922 het oprichtingsjaar was. Dankzij zorgvuldig spitwerk in de archieven werd toch duidelijk dat januari 1923 de juiste datum was. Laat dat maar aan Co Buysman over, die tekende voor een fraai jubileumboek.

Het jaar van het Konijn

In het plaatselijk sufferdje (sorry Nieuwsblad Dijk en Waard, nu mag ik toch nog wel mijn tweewekelijkse Column blijven schrijven toch...?) las ik dat 2023 het jaar van het Konijn is. Ahwel in China dan. Ik dacht dat, dat een gunstig voorteken zou zijn. Op de 1e clubavond van het nieuwe jaar was "good old" Johan Wester mijn tegenstander. Het werd een partij om snel te vergeten. Een Korzakov-light is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Ik speelde als een ouwe krant.

Herinneringen aan Nico Duin

Op zaterdag 24 december is ons clublid Nico Duin overleden. Op de rouwkaart staat de volgende tekst: "Je was altijd goed in plannen... maar vlak voor kerst?" Nico was wat je noemt een markant lid. Ook een beetje van de oude stempel. Hij vulde moeiteloos een paringstabel in voor 8 of 10 spelers. Dat was wel eens handig als er onverwachts een finale-poule bij het snelschaken moest worden samengesteld.

Uitslagen en eindstand Voorgift Kerstschaaktoernooi 2022De december-feestdagen vielen dit jaar niet op een donderdag. Traditioneel spelen we dan geen reguliere clubcompetitie tussen kerst en oudejaarsavond, in plaats daarvan stond een speciale schaakavond op het menu. Maar wat zouden we deze keer gaan doen? In het verleden hebben we hands & brains geprobeerd, we hebben een paar keer een verplichte opening geloot en in de prehistorie is zelfs wel eens een pubquiz georganiseerd. Al deze varianten kenden gemengde reacties, dus ik maakte er geen geheim van dat ik nog zoekende was naar de perfecte invulling.

Pagina's