Voorlopig geen schaken vanwege Coronavirus, extern seizoen voorbij

Het zal u niet zijn ontgaan: Het Coronavirus heeft Nederland in haar greep.

Alle schaakactiviteiten tot 6 april zijn officieel afgelast! Dit betekent dat de interne competitie van 19 maart, 26 maart en 2 april zijn geannuleerd. Het kabinet heeft inmiddels ook alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Het is niet helemaal duidelijk of alle verenigingsactiviteiten hieronder vallen, maar de kans is groot dat de schaakstukken nog even in de doos moeten blijven. De verwachting is dat wij ook rekening moeten houden met een schaakpauze tot 1 juni.

Onze regionale Noord-Hollandse Schaakbond heeft besloten om alle externe competities van dit seizoen als verloren te beschouwen. Alle externe wedstrijden die voor sv Heerhugowaard op het programma stonden zijn daarmee geannuleerd en zullen niet terug op de agenda komen. Het bestuur van Schaakvereniging Heerhugowaard wil nog niet spreken van einde seizoen. Als het een beetje meezit dan hopen wij dit seizoen nog minimaal het snelschaakkampioenschap en de interne bekercompetitie af te kunnen werken.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. Wij zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!

Dicht

De Swan is op slot. Geen schaken, geen bier, geen darten, geen plezier.

De Swan is dicht. Voor hetero, pot of nicht, potdicht ! Het bier staat te verschralen op de tap. Op de karmeliet vormt zich een schimmellaag. De biljartballen liggen werkeloos vierkant te worden op het laken. De Swan is dicht, geen gezicht. De gokautomaat kreunt van eenzaamheid. Er rammelt nog geen Euro uit. Crisis slaat hard toe voor de gokkers.

Combine

In het boek van Rob Spaans (Schaakanekdotes, nog steeds op voorraad en raadsaam aan te schaffen) ben ik intussen gevorderd tot 1962. Het grote toernooi op Curacao ! Hier moest de nieuwe uitdager voor wereldkampioen Botwinnik uit voort komen. Acht deelnemers zouden elkaar over 4 ronden bestrijden. Het waren de vijf Russen: Keres, Geller, Korchnoi, Petrosjan en Tal, aangevuld met de Amerikanen Fischer en Benkö en de Tjech Filip. Tal was toen 26 jaar en (uitroepteken) de jongste oud-Wereldkampioen.

Weer geen Elfstedentocht

Het meervoud van hamster is hamsters. Er is ook een werkwoord van. Dat werkwoord is uitgevonden door meneer Albert H. Het is hamsteren. Het betekent zoveel als; dingen inslaan, kopen, die je niet direct nodig hebt, maar in geval van nood misschien ook wel zou kunnen gebruiken. Als je over een moeilijke stelling aan het nadenken bent, aan het piekeren en de tijd begint te dringen, moet je niet paniekeren. De kans, dat de kansen dan keren is aanwezig. Paniek is een slechte raadgever.

Gelukkig hebben we de foto's nog!Sinds een paar maanden vrolijkt Afshin Bahrami onze clubavond op. Naast dat Afshin leuk kan schaken, is Afshin ook een begenadigd fotograaf! Op de rapidavond van 27 februari nam Afshin zijn fototoestel mee en dit heeft tot een geweldige sfeerimpressie geleid. Het zijn haarscherpe foto's geworden, waarbij ik als leek onder de indruk ben van de juiste focus. Voor meer informatie over de rapidavond kunt u hier terecht.

Ingezonden werk

Tussen alle Viagra-reclame en erfenissen van Afrikaanse prinsen verschijnt er soms iets creatiefs in mijn mailbox. Aan mij als webmaster de taak om te beslissen of we dat op onze website plaatsen? Ach, ons kleine broertje uit Alkmaar heeft ook een creatieve rubriek (leestip), dus dan moeten wij dat ook kunnen. Mocht u het niets vinden dan kunt u altijd weer verder gaan met kattenfilmpjes bekijken. Bij deze een eerste versie van de rubriek "ingezonden werk"!

Je wint wat, je verliest wat en iedereen immuun

Tot twee keer toe ging de wekker akelig vroeg. Normaal slaap ik altijd uit tot zo rond 9 uur half 10, maar ja die eerste rondes bij het ASK, 10 uur 's ochtends ! Wakker worden. Met spoed naar Tom Lambooy alwaar de service-taxi soms al stond te wachten. Maar goed, dat hebben we ook weer overleefd. Het was een aangenaam toernooi, met een hoog gezelligheids gehalte.

Volle Bak en Corona Groen

Ik heb toch een beetje een dubbel gevoel bij donderdag de 6e februari. Wie duikt er ineens op bij de jeugd, zonder mondkapje.... Juist Rick Smit, of zoals ze hem in China noemen onnelebol mistel Lick. "Ah, je hoeft niet bang te wezen, Wuhan is een slordige 1500 kilometer van waar ik woon" "Ja, ja". Om 8 uur komt een hoestende en proestende Piet C. binnen, mijn tegenstander van de avond. "Zullen we remise doen, dan kan ik weer naar huis en de koffer in".

Por que todos nós vamos ao torneio desse poluidor?

Uma chuva cinza de grafite desce sobre Wijk aan Zee. Isso não é necessário. Os grandes mestres já se tornaram ratos cinzentos. Eles são obrigados a jogar seu jogo (empate) lá. Depois desaparecem silenciosamente no vazio do Hooge Duin. Para se preparar como monge para a próxima rodada. Que solitário !! Para onde foram os tempos do boêmio? O Diemer desdentado que veio da Alemanha a pé. Walter Browne, que comia batatas fritas na lanchonete local do jeito que jogava xadrez, rápido e espasmódico.

Pagina's