Varia

En zo is er toch nog een leuk slot gekomen aan een memorabel schaakseizoen. Even op een rijtje: Een mooi kampioenschap van ons KNSB-team, een spannende strijd om de Anton Molenaar trofee en afsluitend een gezellig rommelige Hand en Brainavond op donderdag de 16e. Laten we met dat laatste beginnen. Na inventarisatie van de aanwezigen bleek dat we met 19 deelnemers een wat ongelukkig aantal hadden.

Uitslagen en eindstand Toernooi Hands & Brains

Om het seizoen af te sluiten hebben we een klein toernooitje in de schaakvariant Hands & Brains gespeeld. De opkomst kon beter, maar de 20 schaakliefhebbers wisten er wel weer een topavond van te maken! Mede dankzij het bezoek van Jos en Peter was het weer historisch gezellig. Er werd veel geblunderd, maar uiteindelijk wisten Marijn & Maarten (Groep 1) en Justin & Rob (Groep 2) elkaar feilloos aan te voelen. Nu mogen we genieten van de zomer en ons opladen voor volgend seizoen. Tot ziens op het terras van de Swan (iedere donderdagavond vrij schaken) en anders tot op de ALV van 25 augustus!

Geslaagde sponsortocht

Rond tien uur (zaterdag 11 juni) verzamelden honderden fietsers zich bij de kerncentrale aan de Oosttangent. Een bont gezelschap ! Bij de deelnemers van de Schaakvereniging sprong vooral Robbert (met dubbel B) van Doorn eruit. Hij had voor de verandering zijn replica van de fiets waarmee Fausto Coppi in 1953 de Tour de France won, te voorschijn gehaald. Overigens had die van Coppi maar 12 versnellingen, die van Robbert maar liefst 19. Ook zijn fel kleurde blauwe valhelm trok meteen de aandacht.

Dennis Zijp in de race voor de Anton Molenaar Trofee

Met nog één ronde te gaan zien de kansen voor nieuwkomer Dennis Zijp er zeer goed uit, de eerste "eigenaar" te worden van de Anton Molenaar Trofee. In de 5e ronde versloeg hij gedecideerd concurrent John Nieuwland en nadert de 30 punten Elo-winst. Intussen heeft hij er wel een gevaarlijke achtervolger bij gekregen in Robbert van Doorn. Dit voormalige jeugdtalent versloeg in ronde 4 en 5 twee spelers met een 1600+ rating zijnde Lucas "Capibara" Oliveira en Erik Schat. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is een kleine 5 punten. De vondst van wedstrijdleider Kasper v.d.

Hallo schaak- en fietsvrienden

Na 2 jaar inactiviteit kunnen we dit jaar weer op de fiets geld "verdienen" voor onze club. De stichting NUT organiseert op zaterdag 11 juni weer de gebruikelijke fietstocht. Bij deelname van 10 leden van onze club kunnen we 400 Eurie binnen halen. Dat is toch fijn geld nietwaar. Dit jaar treedt ondergetekende op als coördinator en jullie kunnen je dus bij mij opgeven voor deelname. Wees snel, dan kan ik via de site van het NUT ons aanmelden.

Anton Molenaar Trofee

Door alle coronaperikelen hebben we dit seizoen een tiental speelavonden moeten missen. Hierdoor is er geen ruimte meer om ons vast te houden aan de oorspronkelijke seizoensplanning, waarin we 3 cycli met 11 speelronden wilden spelen. We hadden ervoor kunnen kiezen om het bij 2 cycli te houden, maar dan zou de laatste speelavond met het klassieke speeltempo al op 7 april plaatsvinden. Nu alle maatregelen losgelaten zijn, willen we juist weer volop genieten van gezellige donderdagavonden. Daarom heb ik in samenspraak met het bestuur een voorstel uitgewerkt. Op de ingelaste ledenvergadering van 31 maart zijn de leden akkoord gegaan met dit plan voor extra schaakplezier!

Ko Heilig overleden

Vorige week op de club vernomen dat Ko Heilig is overleden. Ooit (1990) begon een artikel in de "Z" met: Hij is niet meer. Dit duidde op het feit dat eeuwige vrijgezel Ko Heilig zich in de echt zou gaan verbinden. Onze bretels sprongen van verbazing in een parkeerbaan om de Aarde. Ko Heilig ging trouwen ! Wie had dat ooit gedacht. Omdat zijn maatje ook zijn bridgepartner was, kwam het schaken een beetje in de knel. Dat werd uiteindelijk steeds minder. Ko schopte het als bridger behoorlijk ver.

NO tegen NO

Gisteren en vandaag weer langdurig op het internet gekeken naar de uitslagen in de 5e en 6e ronde van de KNSB. In de tienkampen speelde men de 6e ronde (en zit ronde 5 nog even in het zuur. In de achtkampen de 5e ronde en zit de 4e nog even in het vat.) Dat alles vanwege de lockdown van halverwege december. Er valt veel te speuren in die uitslagen en ook te bespeuren.

Gratis reclame

In het tweede nummer van het "nieuwe" weekblad, Dijk en Waard vonden we afgelopen week een mooie gratis reclame voor het edele schaakspel. Het stukje werd gemaakt door Rens die verschillende personen vragen stelde omtrent het schaakspel. De geïnterviewden waren allemaal tussen de 8 en de 11 jaar, behalve Wytze, 36, zal wel een vader geweest zijn. We hebben het maar even uitgeknipt en gescand, want ja, gratis reclame is natuurlijk nooit weg. Nu maar hopen dat er op de scholen en straks ook weer in de Swan een partijtje gespeeld kan worden, want ja elke avond op Lichess is ook niet alles.