Schaakjournaal 23-10-21

Was het afgelopen donderdag de avond van de kortsluiters ? Gelukkig bleef bij Rietbergen het licht branden. Wat te denken van Piet C. Vorige week nog glorieus winnaar tegen Jan, de monnik Barteling. Nu ging hij in 7 zetten (!!) de mist in tegen Mats en het was nog mat ook. Piet van Veelen, we dachten de man in vorm was het volgende slachtoffer. Na 12 zetten een stuk weggeven tegen Ronald van Ewijk. Over en sluiten. Het klapstuk was wel Justin die tegen Richard Gooijers tactisch dacht, laat ik eens de Grob van stal halen, dat staat altijd borg (omkeren) voor spektakel.

Foto's 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Het fototoestel van huisfotograaf Piet M. Konijn beleefde na afloop van het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi bijna evenveel avonturen als de schakers zelf, maar er zijn toch nog een paar foto's boven water gekomen. Aangevuld met een aantal kiekjes van Lucas Oliveira hebben we zo toch nog een klein foto-album van deze gedenkwaardige dag.

Schaakjournaal 02-10-21

Wel na het hectische Chrysantenweekend was de focus deze week weer gericht op de clubavond en jawel de 1e schaakinloop van het nieuwe seizoen op vrijdag 1 oktober in de Swan. Overigens Eric de Jong nog gefeliciteerd met je verjaardag (En Gerrit en William ook).

Erik van den Doel wint 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 25 september is alweer het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. Nadat het schaakleven anderhalf jaar op een laag pitje stond, konden we eindelijk weer het Chrysantentoernooi organiseren. Maar liefst 66 enthousiaste schakers hebben kunnen genieten van een gezellige dag. Medisch onfortuin bij één van de deelnemers was helaas wel een domper op de feestvreugde, het doet ons veel deugd dat de situatie inmiddels stabiel is.

Na 11 jaar is het trouwe deelnemer Erik van den Doel weer gelukt om de hoofdprijs te winnen. Met een geweldige score van 6 uit 7 mag Erik zich voor de zesde keer winnaar van het Nico Dekker Chrysantentoernooi noemen. Alle uitslagen van het toernooi zijn online terug te vinden. Warner de Weerd heeft traditiegetrouw een prachtig krantenartikel geschreven en er zijn ook een paar mooie foto's online geplaatst. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Foto's van Piet M. Konijn en Lucas Oliveira
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 27 september)

Schaakjournaal 17-09-21

Heel binnenkort zullen we op de jeugdafdeling afscheid moeten nemen van Jayden v.d. Meulen. Jayden zit nu een dikke twee jaar op de club, en hij is echt verslingerd aan het schaken. Maar ja wat doe je als je gaat verhuizen naar Friesland. Wat is dat toch met Friesland ? Eerst onze externe wedstrijdleider naar Makkum en nu de familie v.d. Meulen naar Nij Beets. (Gerrit speelt nu bij Westergo hetgeen Kasper v.d. Meulen de opmerking ontlokte "zo kan je, je Go-vereniging noemen, maar noem je schaakclub dan Westerschaak". (en de schaakclub uit Damwoude heet Schaakwoude...)

Uitslagen ALV Rapidavond

Afgelopen donderdag 26 augustus 2021 kende schaakvereniging Heerhugowaard een historische ledenvergadering! Zo werd Gerrit van Oostrum tot erelid gekroond, toonde penningmeester Ronald van Ewijk dat wij onze financiën perfect op orde hebben (#contributieverlaging) en werd Lucas Oliveira tot nieuw bestuurslid benoemd (extern wedstrijdleider). Maar de ALV stond vooral in het teken van de terugkeer van de fysieke clubavond. We hadden elkaar gemist! Mede dankzij een drietal aspirantleden hadden zich maar liefst 34 schaakliefhebbers in de achterzaal van de Swan verzameld.

Waar is de echte schaakorganisator, waarom houdt hij zich schuil?

Placht Nederland in de zomermaanden een El Dorado te zijn voor schaakliefhebbers, je kon kruipend van toernooi naar toernooi, deze en afgelopen zomer is het oorverdovend stil. Geen Hoge School Zeeland, Geen SPA in Amsterdam, en waar is Dieren gebleven? Theothorne, een speelzaal waar je 120 man kunt laten schaken, een kanon aan de zijkant neer zetten, afschieten en je raakt nog geen speler, zo ruim!! Nee, de organisatoren kiezen de makkelijke weg. Nog maar een jaartje wachten. Angsthazen zijn het.

Schot voor de boeg

Op donderdag 26 augustus staat de Ledenvergadering op het menu. Over enige tijd kunnen jullie de stukken van topsecretaris Rob Spaans (opent altijd Engels) tegemoet zien. Omdat we een vlotte vergadering verwachten en omdat we eindelijk weer eens echt achter het bord kunnen zitten hebben we besloten om aansluitend een kleine feestavond te organiseren met een hapje en een drankje. Tevens worden er vierkampjes gespeeld met beperkte bedenktijd en prijsjes (Deze stijlfiguur heet Zeugma). We hopen natuurlijk op een goede opkomst en deelname aan deze avond. Zegt het voort...

Terrasvogels 2

Schaakvrienden, allemaal de bijgeplaatste foto bij het 1e deel Terrasvogels uitbundig en uitvoerig bekeken ?! Met dank aan Kasper, die als Webtechneut het mogelijk heeft gemaakt om de foto uit te vergroten, zodat die ongelooflijke details zichtbaar worden. Wat een prachtige verzameling Schaakvogels. Ik weet bijna niet waar ik beginnen moet. Oké, een poging.