Interactie op de website van sv Heerhugowaard

Vanaf heden is het mogelijk om te reageren op de artikelen van onze website. Het bestuur van sv Heerhugowaard heeft de hoop dat de website hierdoor nog levendiger wordt. Mocht je bijvoorbeeld een waardevolle toevoeging hebben bij een artikel of wil je de auteur een blijk van waardering geven, dan is dat vanaf heden weer mogelijk.

Robert Drenth

Al enige jaren piekerde ik me suf. Hoe zou het gaan met Roberth Drenth ? Na zijn verhuizing naar Stadskanaal leek het alsof hij van de aardbodem was verdwenen. Robert verhuisde eerst van Heerhugowaard naar Haarlem. Dat paste goed bij hem, tenslotte was hij een geboren en getogen Amsterdammer en via zijn schrijvens ben ik veel te weten gekomen over Amsterdam en Haarlem. Hij schreef ongeveer iedere twee weken een kantje vol over zijn wandelingen door Amsterdam. Dat verstuurde hij naar een 20 tal adressen.

Shaun the magician

Sinds hij als rookie de Crucible won (ik dacht in 2007)* ben ik een enorme fan van Shaun Murphy. Behalve dat hij een begenadigd snooker speler is met een fenomenale cue -handling , is hij ook nog een zeer aimabel mens, sportief ook naar zijn tegenstander en met de nodige humor. Hij doneert bij iedere century die hij maakt 100 pond (dacht ik) aan een kinderziekenhuis in Manchester. Hij is muzikaal, zingt en begeleidt zichzelf daarbij op de piano. Kortom een man naar mijn hart.

Murphy's law (Shaun (the magician) of Eddy?)

Een wedstrijdverslag begint niet zelden met de woorden: "Vol goede moed begonnen wij aan de wedstrijd tegen...". Vul verder zelf maar in. Dit was op de laatste dag van januari (althans die in 2019) ook van toepassing op ons eerste door-de-weeks-team. Bij een overwinning zouden wij immers qua matchpunten op gelijke hoogte komen met de tegenstander, Opening '64. Het werd dus een echte 4-puntenwedstrijd, hoewel die uitdrukking meer gebruikt wordt bij degradatiewedstrijden. Na afloop van de wedstrijd was er van die goede moed weinig meer over, die was aardig in de schoenen gezakt. De (forse) nederlaag was dan ook wel een beetje geflatteerd. Maar ik loop op de zaken vooruit, dus laten we maar bij het begin beginnen, want daar is een begin nou eenmaal voor.

Mekaar ziek maken

Ja, ja beste schaakbuiskinderen, het Tata Grafiet Emissie Staal Toernooi ligt al weer enige weken achter ons. Met veel belangstelling heb ik de resultaten van onze clubgenoten gevolgd in Weekeind, Dag4kampen en Tienkampen. Bij dat laatste viel me op dat, hoe langer het toernooi duurde, des te meer F'jes en A'tjes er verschenen in de uitslagentabel. F'jes voor; niet gespeeld, reglementaire uitslag, kadootje, ik speel liever, balen, voor niets naar Smog aan Zee. Etcetera. A'tjes voor Absent met of zonder geldige reden.

Met een omweg naar de kust

Terwijl de inwoners van het rustieke kustplaatsje Wijk aan Zee een paginagrote brandbrief (toepasselijk bij een asregen) in de Volkskrant publiceerden, wordt hun dorp de maand januari een bedevaartsoord voor schakers. Beiden, asregen en schaaktoernooi, worden mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel concern. Maar laten wij ons beperken tot het schaakgedeelte.

Nieuwe leden

Ha, dacht ik in het nieuwe jaar; We hebben er weer een nieuw lid bij !!

Op de spelerslijst ontwaarde ik een zekere Hans Van. Eens kijken wie dat is. Bleek het Hans van Koningsbruggen te zijn. Ja, zegt Kasper, we hebben eigenlijk te veel leden, als ik de lijst moet printen vallen er bepaalde lange namen af. Nou,zeg ik, dan schoppen we er toch een paar van af. Nee Piet, dat was geen leuke gedachte, zo in het begin van het nieuwe jaar.

NDCT blijft NDCT!

Het was even niet helemaal duidelijk of Dekker Chrysanten nog wel genegen was om hoofdsponsor te blijven van ons roemruchte toernooi. Vandaag kregen wij (Ronald van Ewijk en ondergetekende) de toezegging bij monde van Jan Dekker, een broer van Nico, dat het bedrijf de sponsoring voorlopig voortzet! Voor de schaakvereniging en alle deelnemers van de afgelopen toernooien is dat uiteraard goed nieuws! Wij zijn al enige jaren het grootste ééndagstoernooi boven het Noordzeekanaal en kunnen dat dankzij Dekker Chrysanten nog wel even blijven. Hiervoor zijn wij hen uiteraard zeer dankbaar. Wij kunnen op deze wijze doorgaan en hiermee de nagedachtenis aan Nico in ere houden!

Dus nogmaals: Bedankt, Dekker Chrysanten!