Zo

Zo, over één ding hoeven we ons geen zorgen meer te maken, de beste Webpartij !!

Als de partij uit de laatste ronde tussen Mats Bakker en Richard van Diepen binnenkomt, al dan niet met commentaar, dan is deze bij voorbaat winnaar. De partij trok al snel de aandacht van de overige schakers. Spektakel met offers en tegen offers. Soms bij het hilarische af. Ondergetekende en naast zittende had het dan ook moeilijk met de concentratie in de eigen partij tegen Edwin Vermeulen. Terugkomend op Bakker - van Diepen, deze partij roept onmiddellijk herinneringen op aan de “Immer Grüne”, Anderssen - Kieseritzky en bij het na spelen zult U wel begrijpen waarom. Meer verklappen we niet.

Het belang van een goede blundercheck

Johan heeft een drietal van zijn partijen uit de interne competitie geanalyseerd, waarmee hij het belang van een goede blundercheck laat zien. De partijen zijn erg leuk om na te spelen, het zijn stuk voor stuk aanraders. Johan reuze bedankt voor de mooie inzendingen! Dit is meteen dé kans om te leren van (waarschijnlijk) onze aankomende clubkampioen.

Een overzicht van de partijen:
🔗 Deel 1: Johan Wester - Piet M. Konijn
🔗 Deel 2: Johan Wester - Richard van Diepen
🔗 Deel 3: Johan Wester - Rob Spaans

Richard van Diepen bekerwinnaar 2018-2019

Donderdag wist Richard de bekerfinale winnend af te sluiten. Hierdoor treedt Richard in de voetsporen van onder andere Dennis, Sandra, Mats en Gerrit (als meest recente winnaars). Bij deze mooie prestatie hoort een wisselbeker, welke onze voorzitter donderdag meteen uitgereikt heeft. Lucas was zo alert om foto's van dit heugelijke moment te maken.

Verslag. Caissa verslagen.

1) Mats kan om 2 uur aan het bier. Zijn tegenstander Fred Avis ook. In de opening is het redelijk fout gegaan en het gevolg is een vlotte zwarte koningsaanval van de oud voorzitter van de NHSB.
2)Stikkie voor Ronald Vriend mee nemen anders krijg ik klappen.
3)Na 2 uur spelen trekt Dennis de stand weer gelijk. Kan dus ook aan het bier en tegenstander Gijs Leene beproeft zijn geluk met de pijltjes.
4)Waarna Rob remiseert tegen Arend Stapel in een stelling waarin weinig sjeu zit (zat) (gezeten)
5)Langdurig niets.

Tussen ( ) jes

Het Schaakseizoen spoedt zich alweer een beetje naar zijn einde. Komende zaterdag hebben we de laatste bondswedstrijd van team 1. Thuis tegen Caissa-Eenhoorn. Komt allen kijken !! Het gaat om des keizers baard want verder dan een mooie klassering zit er niet meer in. Nee, dan hadden “ze” het vorige keer, in het verre Amsterdam tegen de andere Caissa beter moeten doen. En dat heeft er in gezeten. Hadden we die gewonnen, dan was het kampioenschap bijna binnen (er van uitgaande dat we komende zaterdag kunnen winnen) , want Opening verloor (ook) verrassend van onze laatste gast.

Interactie op de website van sv Heerhugowaard

Vanaf heden is het mogelijk om te reageren op de artikelen van onze website. Het bestuur van sv Heerhugowaard heeft de hoop dat de website hierdoor nog levendiger wordt. Mocht je bijvoorbeeld een waardevolle toevoeging hebben bij een artikel of wil je de auteur een blijk van waardering geven, dan is dat vanaf heden weer mogelijk.

Robert Drenth

Al enige jaren piekerde ik me suf. Hoe zou het gaan met Roberth Drenth ? Na zijn verhuizing naar Stadskanaal leek het alsof hij van de aardbodem was verdwenen. Robert verhuisde eerst van Heerhugowaard naar Haarlem. Dat paste goed bij hem, tenslotte was hij een geboren en getogen Amsterdammer en via zijn schrijvens ben ik veel te weten gekomen over Amsterdam en Haarlem. Hij schreef ongeveer iedere twee weken een kantje vol over zijn wandelingen door Amsterdam. Dat verstuurde hij naar een 20 tal adressen.

Shaun the magician

Sinds hij als rookie de Crucible won (ik dacht in 2007)* ben ik een enorme fan van Shaun Murphy. Behalve dat hij een begenadigd snooker speler is met een fenomenale cue -handling , is hij ook nog een zeer aimabel mens, sportief ook naar zijn tegenstander en met de nodige humor. Hij doneert bij iedere century die hij maakt 100 pond (dacht ik) aan een kinderziekenhuis in Manchester. Hij is muzikaal, zingt en begeleidt zichzelf daarbij op de piano. Kortom een man naar mijn hart.

Murphy's law (Shaun (the magician) of Eddy?)

Een wedstrijdverslag begint niet zelden met de woorden: "Vol goede moed begonnen wij aan de wedstrijd tegen...". Vul verder zelf maar in. Dit was op de laatste dag van januari (althans die in 2019) ook van toepassing op ons eerste door-de-weeks-team. Bij een overwinning zouden wij immers qua matchpunten op gelijke hoogte komen met de tegenstander, Opening '64. Het werd dus een echte 4-puntenwedstrijd, hoewel die uitdrukking meer gebruikt wordt bij degradatiewedstrijden. Na afloop van de wedstrijd was er van die goede moed weinig meer over, die was aardig in de schoenen gezakt. De (forse) nederlaag was dan ook wel een beetje geflatteerd. Maar ik loop op de zaken vooruit, dus laten we maar bij het begin beginnen, want daar is een begin nou eenmaal voor.