Harry Peters Grand Prix

Na een aantal jaren stilte, U weet wel vanwege Corona, werd op zondag 7 januari de draad uit het verleden weer opgepikt. Op initiatief van Simon Greve van sv Bergen waren de clubs uit Alkmaar en omgeving in actie gekomen om de traditie van de GP weer voort te zetten. Het was alsof er niets veranderd was. Het toernooi verliep vanaf het begin soepeltjes, onder leiding van super spreekstalmeester Joost Goedbloed. Een dikke 110 kinderen waren naar de Geist in St. Pancras gekomen om elkaar te bestrijden in groepen van 8 met een bedenktijd van 15 minuten.

Foto's 50 jarig lidmaatschap Willem, Eric, Emiel, Adri, Maarten en Piet

De clubavond van 4 januari 2024 stond in het teken van de huldiging van de zes meest trouwe leden van sv Heerhugowaard. Stuk voor stuk zijn Willem Groot, Eric de Jong, Emiel Piek, Adri Maijers, Maarten de Haas en Piet M. Konijn minimaal 50 jaar lid van de vereniging en daarmee ook van de schaakbond. Bij elkaar opgeteld zijn ze ruim 300 jaar lid! Dit bonte gezelschap bevat (ex-)bestuursleden en met Adri zelfs een (ex-)clubkampioen.

Uitslagen en eindstand Voorgift Kerstschaaktoernooi 2023De december-feestdagen vielen weer gunstig. Vorig jaar zijn we daarom gestart met een nieuwe traditie voor deze laatste schaakdonderdag van het jaar: Een zogenaamd voorgift/handicap-toernooi (link naar vorig jaar). Dit jaar iets minder deelnemers, maar dat weerhield ons er niet van om er weer een groot schaakfeest van te maken!

Uit naar Uithoorn

Vraag: Met de trein naar Utrecht, of met de auto naar Uithoorn ? Vattem ! Ik geef de voorkeur aan het eerste. Het enige leuke aan deze rit is om de drukte in de lucht waar te kunnen nemen. Maar daar zullen bestuurders Karel en Maarten weinig aandacht voor gehad hebben. Nog juist op tijd kwamen we in de Begijnhof aan. Onze tegenstanders waren nog bezig met het opzetten van de stukken, maar daarna kon vlotjes met de wedstrijd begonnen worden.

Succesvol jeugdtoernooi in Zwaag

De 1e Grand Prix van dit seizoen werd zoals gebruikelijk is, gehouden in Zwaag in wijkcentrum de Plataan aan de pastoor Nuyenstraat. In totaal hadden zich 128 deelnemers aangemeld, maar na wat afmeldingen bleven er 124 over. De Heerhugowaardse jeugd was vertegenwoordigd door Jesse Suring, Boaz v.d. Brugge, Pieter Kooij en Vince van 't Hull. Van hen had alleen Boaz enige GP- ervaring. Voor de andere drie was het allemaal nieuw.

Ilja Schneider winnaar van geslaagd 44e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 14 oktober is alweer het 44e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. Het werd weer een topfeest! De winst ging naar trouwe deelnemer Ilja Schneider. Door in de slotronde GM Thomas Beerdsen te verslaan is Ilja de ongedeelde winnaar. Het podium werd vervolledigd door oud-Heerhugowaard lid Colin Stolwijk en Prajit Sai Kumar. Felicitaties aan alle winnaars.

Alle uitslagen van het toernooi zijn online terug te vinden. Warner de Weerd heeft weer een leuk artikel geschreven voor het Noordhollands Dagblad. Op de site van HMC Den Bosch heeft Rick Smit, winnaar van een ratingprijs en beste Heerhugowaarder, een stukje geschreven. Beide verslagen worden hieronder gedeeld. Wil jij ook jouw ervaringen van het toernooi met ons delen? Wij plaatsten het graag op onze website. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 16 oktober) [weblink]
🔗 Verslag Rick Smit (HMC Den Bosch)

Richard op RhodosOnze clubgenoot Richard Gooijers speelt momenteel het WK schaken voor blinden en visueel beperkten (link). Wij wensen hem uiteraard een geweldig toernooi toe. Als begeleider van de Nederlandse delegatie is Kevin Tan naar Griekenland meegereisd. Kevin heeft ons een leuke update gestuurd na de 4e speeldag:

WAN for the road

Jottem, zaterdag 7 oktober met 8 man lekker met de trein heel ver naar Utrecht. Tis net een schoolreisje. Meester mag ik mijn boterham al opeten ? Nee Pietje, dat is nog te vroeg, je moet nog de hele dag mee. Tijdens de treinreis vermaakte een deel van de kinderen zich met Soduko, Tictonic en andere spelletjes die de geest scherp dienen te houden. Ook had Sandra Keetman (één van de invallers van het laatste moment) het quizboek van Dimitri Reinderman mee. Sandra heeft er zelf aan mee gewerkt. In Utrecht aangekomen liepen we als schapen (bèh) achter Sandra aan.

Bestemming bereikt

Op zaterdag 30 september namen Richard Gooijers en ondergetekende deel een het 36e Voges rapidtoernooi in Hillegom. Dit door de Uil georganiseerde toernooi zit meestal twee weken achter het Chrysantentoernooi. Maar nu dus even niet. De formule is ongeveer gelijk aan het CHT. Hoofdgroep met geldprijzen en daaronder achtkampen met prijzen in natura. De bedenktijd is dezelfde als bij het CHT.

Jaap Dros overleden

Via de knop verwijzingen op onze site kwam ik weer eens bij de NHSB terecht. Hier trof mij meteen het bericht dat schaker, muzikant, Texelaar Jaap Dros was overleden op 31 augustus. Wie kent hem niet. In de vele keren dat wij tegen En Passant speelden, hetzij thuis in de Swan, maar nog liever uit op Texel in Den Burg, kwamen we Jaap tegen. Eén van de sterkste spelers van het eiland, dat heeft menigeen wel eens ondervonden. In totaal is hij 35 maal kampioen van zijn club geworden, maar daar zal het dus helaas bij blijven.

Pagina's