Materiaalpech

Terwijl Maarten de Haas en Tom Lambooy de perikelen rond de Sämisch-variant van het Konings Indisch onder het goedkeurend oog van maistro Piet de Haas aan het onderzoeken zijn, goede vrijdagmiddag overigens beste leesteraars, onderneemt ons een poging tot materiaal inventarisatie, dit naar aanleiding van onze bestuursvergadering van afgelopen donderdag de 11e, hoe kunnen jullie nu een vergadering plannen terwijl we bij de Swan op het terras dienen te zitten, zo dat is een mooie volle zin !!

Komkommertijd 3

Met de Grand Prix van Haarlem op 16 juni eindigde voor de jeugd het toernooiseizoen. Van onze club deden over het hele seizoen 8 spelers mee en voor het gemak tellen we daar Jason van Briemen nog maar even bij. Hij is tenslotte uit onze jeugd voort gekomen. Jason was qua aantal deelnames ook meteen de topper. Hieronder een lijstje:

Komkommertijd 2

In de boekenrij van Peter Vogelenzang zitten een aantal toernooi bulletins o.a. van het IBM toernooi uit de jaren 70. Eéntje wil ik er speciaal uitlichten, die van 1975. Het boekje begint met een pagina grote foto van Borislav Ivkov........EN DIE DEED NIET MEE !! Toch leuk om een niet deelnemer op te nemen. Wat was het geval, Ivkov moest op het laatste moment verstek laten gaan. Vraag. Zou Ivkov geweten hebben dat hij in het toernooiboek stond ?

Komkommertijd

Wordt ik door René Rietbergen op mijn vestje getikt. "Jullie hebben bovenop die ene kast nog boeken staan". "Ik zou er maar even naar kijken, want we hebben lekkage gehad en straks zijn al je boeken verrot". Ik de andere dag met een karretje van de Vomar over de Middenweg naar de Swan. Samen met Roy de hele mikmak in het wagentje gekeeperd en thuis de boel in de zon te drogen gezet. Nou, het viel met de vochtigheid wel mee. Alleen een boekje van Bouwmeester heb ik meteen weggegooid, daar groeiden bijna de champignons op.

Vijftal trotseert barre omstandigheden voor clubkas

Het regende vanmorgen. Naast regeldruppels die uit de hemel vielen, regende het afmeldingen op de telefoon van penningmeester Ronald van Ewijk. Vandaag stond de sponsorfietstocht van Stichting NUT op het programma, de organisatie had een prachtige route uitgestippeld door de Heerhugowaardse polder.

Dennis Keetman rapidkampioen 2018-2019

Donderdag wist Dennis het rapidkampioenschap van onze vereniging te winnnen. Van harte gefeliciteerd, Dennis.

Hierdoor kennen we dit seizoen 4 verschillende winnaars van de mooiste prijzen: Johan is algeheel clubkampioen geworden, Martijn bleek de beste met 5 minuten op de klok, Dennis de beste met 12-15 minuten op de klok en Richard wist de bekercompetitie te winnen. Hopelijk hebben we volgend jaar weer zo'n mooi seizoen met veel spanning en spelplezier.

Een ieder bedankt voor jullie enthousiasme en tot volgend seizoen!

Zo

Zo, over één ding hoeven we ons geen zorgen meer te maken, de beste Webpartij !!

Als de partij uit de laatste ronde tussen Mats Bakker en Richard van Diepen binnenkomt, al dan niet met commentaar, dan is deze bij voorbaat winnaar. De partij trok al snel de aandacht van de overige schakers. Spektakel met offers en tegen offers. Soms bij het hilarische af. Ondergetekende en naast zittende had het dan ook moeilijk met de concentratie in de eigen partij tegen Edwin Vermeulen. Terugkomend op Bakker - van Diepen, deze partij roept onmiddellijk herinneringen op aan de “Immer Grüne”, Anderssen - Kieseritzky en bij het na spelen zult U wel begrijpen waarom. Meer verklappen we niet.

Het belang van een goede blundercheck

Johan heeft een drietal van zijn partijen uit de interne competitie geanalyseerd, waarmee hij het belang van een goede blundercheck laat zien. De partijen zijn erg leuk om na te spelen, het zijn stuk voor stuk aanraders. Johan reuze bedankt voor de mooie inzendingen! Dit is meteen dé kans om te leren van (waarschijnlijk) onze aankomende clubkampioen.

Een overzicht van de partijen:
🔗 Deel 1: Johan Wester - Piet M. Konijn
🔗 Deel 2: Johan Wester - Richard van Diepen
🔗 Deel 3: Johan Wester - Rob Spaans

Richard van Diepen bekerwinnaar 2018-2019

Donderdag wist Richard de bekerfinale winnend af te sluiten. Hierdoor treedt Richard in de voetsporen van onder andere Dennis, Sandra, Mats en Gerrit (als meest recente winnaars). Bij deze mooie prestatie hoort een wisselbeker, welke onze voorzitter donderdag meteen uitgereikt heeft. Lucas was zo alert om foto's van dit heugelijke moment te maken.