november 2014

Koppie onder

Aan mij dus de droeve taak een verslag te schrijven over onze wedstrijd tegen Waagtoren 3. Het geluk wat ons in de 1e twee ronden mee zat, (Mijn partij tegen Erik Romkes uit ronde 1 en Gerrit zijn partij uit ronde 2) zat dit keer echter tegen. Weliswaar was er weinig aan te merken op de overwinning van Piet Pover op Piet de Haas (Delia: "Zitten jullie aan een Pietentafel !?" ) maar voor Gerrit en de schrijver dezes, had er duidelijk meer in gezeten.

Hoe lang is duurzaam ?

De afvaardiging naar Leuven bedroeg dit jaar 3 man. Naast Piet C Konijn en Piet M Konijn (Konijn 1 en 2 zijn definitief naar de geschiedenisboeken verwezen) was ook Jessica Sijs aanwezig. Zij had zich uiteindelijk over laten halen om het 7 rondig toernooi te spelen. Probleem voor Jess zit hem natuurlijk in die twee partijen op 1 dag. Dat is in Leuven makkelijk op te lossen, want je kunt in alle rondes een bye nemen, maar alleen in de eerste 3 ronden levert dit een half punt op.

Kijk Uit uit, dus oppassen!!

Vol goede moed vertrokken wij naar…., wacht even, zo begonnen in de jaren 70 en 80 veel wedstrijdverslagen.
Dus even opnieuw: De 2de wedstrijd van het seizoen werd vooraf door ons gezien als een testcase. Immers, we zijn dit seizoen een beetje lichter dan de voorgaande seizoenen, we missen ten opzichte van die seizoenen drie spelers.

En dat is twee.....

Op weer een veel te mooie zaterdag, gisteren dus, togen we richting IJmuiden voor onze 2e bondswedstrijd tegen Kijk Uit. Nog voor Beverwijk begon het al te vertragen. Zal toch niet weer wat aan de hand zijn bij de tunnel ? Het bleek mee te vallen. Na de afslag Beverwijk bleef alles lekker doorrijden en via goed tomtom werk van chauffeur Oscar, kwamen we op tijd aan bij het clubhuis van KU. Oscar ? Welke Oscar ? Oja, van Ewijk !! 5 maanden geen stuk aangeraakt. Als dat maar goed gaat. Verstandig als "we" waren hadden we hem maar niet op een al te hoog bord gezet.