maart 2015

Vrouwenschaken

DSC00082.JPGOp de Nationale Vrouwendag zondag 8 maart heb ik meegedaan aan het vrouwenschaaktoernooi in Sint Pancras bij de wel bekende 64 vakjes.op het bord.
Aangezien de mannen waren buitengesloten moest ik als enige vrouwlijke senioren lid SVH vertegenwoordigen..

We begonnen om 10 uur met 16 man sterk of eigenlijk bedoel ik vrouw sterk aan de 6 ronde rapid schaak met 30 minuten per person per party.

Het Staartje

"Lieve mensen, familie, vrienden, kennissen, vandaag nemen we afscheid van Johanna de Koei". "Wat een beest !!" "Wat zullen we je missen." "Je gaf zulke geweldige melk". "Ook zullen we je boter, kaas en eieren missen".

Lekker koeien in K(n)oeidijk

Het jaarlijkse 4tallen toernooi van Schaakgroep Koeidijk, trok een flink aantal clubgenoten richting de Rietschoot.

Wie waren daar zoal ? De laat arriverende Maarten de Haas vond onderdak bij een Haarlems team, dat een speler te kort kwam. Henk de Waal viel in de middag een paar keer in bij een Koeidijks team. Hans de Jong, weliswaar van de organiserende vereniging, had oud DJV opgetrommeld.

Een kort verslag

Ja, voordat je het weet staat de volgende bondswedstrijd alweer op het program, vandaar een kort verslag over ons treffen tegen Krommenie 1.

Zat het ons in de wedstrijd tegen Santpoort 2 tegen, tegen dit op papier zeer sterke team hadden we alle mazzel van de wereld. Laten we wel wezen, Piet en Hans hadden nooit mogen winnen..... maar deden dat wel. En ook het volle punt van Dennis was een complete verrassing, tegen de uiterst geroutineerde Cor van Dongen. (Die wordt ook geen spat ouder)