september 2016

Het was weer Chrysantenweer

Elke zomer wordt er in de Geestmerambacht een popfestival gehouden genaamd: Indian Summer. Dat hebben ze misschien niet zo goed begrepen, want een Indian Summer staat nu eenmaal voor een mooi najaar.

Wat dat betreft was afgelopen zaterdag weer typisch zo'n Chrysantentoernooidag. Mooi weer, lekker temperatuurtje, de mussen vielen nog net niet van het dak, maar het scheelde weinig.

Kuifje in Baku

Het jaar 2016 zou voor Maaike Keetman wel eens hèt schaakjaar kunnen worden. Na 9 ronden SPAchess (+TPR) 9 ronden Dieren (+TPR) volgde enige weken later het EK in Praag. De jongste Keetman telg kreeg een zwaar programma voorgeschoteld, met als hoofdgerecht de nummers 1, 2 en 3 van de ratinglijst. In totaal speelde ze 7 van de 9 keer tegen titelhoudsters en scoorde daarin 3 punten. Bij winst in de laatste ronde had Maaike een norm gescoord (welke ?) maar helaas dat zat er net niet in. Maaike eindigde op 5 uit 9 met een TPR van 2202.

Eerste speelavond

De eerste houtjes zijn verzet, de eerste pionnen 1 of 2 vooruit, de eerste koppen gesneuveld. De strijd om de "jij vuile remiseschuiverbokaal" is in alle hevigheid losgebarsten. Dik meer dan de helft van de partijen eindigde in remise.