mei 2019

Dennis Keetman rapidkampioen 2018-2019

Donderdag wist Dennis het rapidkampioenschap van onze vereniging te winnnen. Van harte gefeliciteerd, Dennis.

Hierdoor kennen we dit seizoen 4 verschillende winnaars van de mooiste prijzen: Johan is algeheel clubkampioen geworden, Martijn bleek de beste met 5 minuten op de klok, Dennis de beste met 12-15 minuten op de klok en Richard wist de bekercompetitie te winnen. Hopelijk hebben we volgend jaar weer zo'n mooi seizoen met veel spanning en spelplezier.

Een ieder bedankt voor jullie enthousiasme en tot volgend seizoen!

Zo

Zo, over één ding hoeven we ons geen zorgen meer te maken, de beste Webpartij !!

Als de partij uit de laatste ronde tussen Mats Bakker en Richard van Diepen binnenkomt, al dan niet met commentaar, dan is deze bij voorbaat winnaar. De partij trok al snel de aandacht van de overige schakers. Spektakel met offers en tegen offers. Soms bij het hilarische af. Ondergetekende en naast zittende had het dan ook moeilijk met de concentratie in de eigen partij tegen Edwin Vermeulen. Terugkomend op Bakker - van Diepen, deze partij roept onmiddellijk herinneringen op aan de “Immer Grüne”, Anderssen - Kieseritzky en bij het na spelen zult U wel begrijpen waarom. Meer verklappen we niet.

Het belang van een goede blundercheck

Johan heeft een drietal van zijn partijen uit de interne competitie geanalyseerd, waarmee hij het belang van een goede blundercheck laat zien. De partijen zijn erg leuk om na te spelen, het zijn stuk voor stuk aanraders. Johan reuze bedankt voor de mooie inzendingen! Dit is meteen dé kans om te leren van (waarschijnlijk) onze aankomende clubkampioen.

Een overzicht van de partijen:
🔗 Deel 1: Johan Wester - Piet M. Konijn
🔗 Deel 2: Johan Wester - Richard van Diepen
🔗 Deel 3: Johan Wester - Rob Spaans