september 2019

Verslag

Dat waren toch maar mooi 22 partijen afgelopen donderdag. Een topbezetting en dan was Jessica er nog niet eens bij !! Ha, ha, zat in Schotland en heeft volgens mij fraai Schots weer gehad. William adviseerde nog niet te gaan....

Mooi weer een mispeerHet was weer een heerlijk dagje weer. We treffen het nogal met die Indian Summers op het Chrysantentoernooi. Afijn het zorgde er voor, dat er ook buiten op het terras bij de Swan volop genoten kon worden. Toen ik zondag de beelden van de Dam tot Dam zag, wilde ik eigenlijk een persiflage hierop schrijven, waarbij de schakers in ambulance worden weggevoerd wegens over verhitting en uitputting, maar ik realiseerde me snel dat we dan het toppunt van flauwigheid wel bereikt zouden hebben. Wat een verschrikkelijke onzin, die Dam tot Dam. De elfstedentocht wordt toch ook niet afgelast omdat het te koud is !

Igor Glek wint 41e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 21 september is alweer het 41e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarop de Russische grootmeester Igor Glek de hoofdprijs mee naar huis nam! De uitslagen van deze succesvolle editie staan online. Daarenboven hebben we een mooi sfeerverslag, foto's, een krantenartiekel en de verrassing van het toernooi op onze website gepubliceerd. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Foto's van Piet M. Konijn
🔗 Verslag Piet M. Konijn
🔗 Partij Van Liempt - Van den Doel (New in Chess-prijs)
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 23 september)

Een vriendelijk (doch dringend) verzoek

Het gaat goed met de seniorenafdeling van de club. Zo zeer zelfs dat men op de donderdag staat te popelen om de speelzaal te betreden. Echter willen de leden wel rekening houden met de jeugdafdeling ! Ook zij hebben het recht om in relatieve stilte hun partij te spelen. Dat lukt niet als er om 5 voor 8 met luide en duidelijke stem de senioren zich aankondigen.

Mini verenigingsmarkt

Ja, het was toch een beetje een sprong in het diepe. We begonnen wild enthousiast met de 24 uur van de Swan, maar zagen al snel in dat, dat een tikkeltje te hoog was gegrepen. Al plannen makend in de zomer komt er toch een moment dat je een datum moet kiezen. En dan is er geen weg terug meer.

Eeuwig schaakZoals alle clubgenoten zullen weten, is oud-lid Henk Rijksen afgelopen voorjaar op 90-jarige leeftijd overleden. Op de clubavond van 28 maart hebben we een minuut stilte gehouden en nog steeds staan we regelmatig stil bij het schaakplezier dat Henk uitstraalde. Henk schaakte al ver voordat mijn ouders het daglicht zagen, zelf heb ik Henk dus alleen gekend gedurende de laatste jaren van zijn schaakleven. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik de wens uitspreek om ook nog zo gepassioneerd te schaken wanneer wij een dergelijke leeftijd weten te bereiken.