april 2020

Aljechin's blokEn toen kwam ik 'm zo maar weer eens tegen. Bij het naspelen van de partij Tim Havelaar - Ad Hendrikse, bekerwedstrijd bord 4, Bloemendaal - Straffe Hendrik, voorjaar 1992. Het Aljechin's blok. Niet dat Aljechin de bedenker, schepper was van deze, ja wat is het, stille krachtzet/offer. Nee, maar Aljechin had er in zijn tijd wel patent op.

De pion van ReeSchande ! Het boek 60 jaar Hoogovens (1938-1998) ligt al jaren in mijn bieb en ik denk dat ik het alleen maar ingekeken heb om plaatjes te kijken. Schande ! En er staan zulke prachtige verhalen in geschreven door Münninghoff maar vooral door Lex Jongsma. Gelukkig, in tijd van zwarte pest en rode sneeuw krijgen we eindelijk eens tijd, voor lezen, analyseren, nog eens lezen en vooral genieten.

Ingezonden werk - Deel 2Ruim een maand geleden begonnen we met een experiment op deze website: We publiceerden ingezonden werk van Gerard Groenveld en de zoons van Gerrit van Oostrum. Nu we verplicht thuis zitten hebben de creatievelingen onder ons nog veel meer tijd om mooie creaties te maken. Bij deze daarom een tweede versie van de rubriek "ingezonden werk"!