mei 2020

Schaakseizoen vanwege Coronavirus afgelopen, Johan Wester clubkampioen

Het zal u niet zijn ontgaan: Het Coronavirus heeft Nederland in haar greep.

Door deze crisis zijn alle schaakactiviteiten stilgelegd na de clubavond van 12 maart. Aangezien de Coronamaatregelen voor sportactiviteiten nog maanden doorlopen, zit een hertstart er dit seizoen helaas niet meer in. Het bestuur van Schaakvereniging Heerhugowaard heeft daarom besloten om het seizoen 2019-2020 te beΓ«indigen.

Sportief heeft het afbreken natuurlijk de nodige gevolgen: Onze regionale Noord-Hollandse Schaakbond heeft besloten om alle externe competities van dit seizoen als verloren te beschouwen. Voor de interne competitie is gekozen om de tussenstand na de 2e cyclus op te waarderen tot de eindstand. Johan Wester heeft in deze twee cycli het beste schaakspel getoond en hierdoor prolongeert hij zijn titel als clubkampioen. De interne bekercompetitie van 2019-2020 wordt, indien mogelijk, in september afgemaakt tijdens de 1e cyclus van 2020-2021. Op 27 februari wist Dennis Keetman al clubkampioen rapid te worden, niemand pakt hem die titel meer af. Het snelschaakkampioenschap komt waarschijnlijk niet meer terug op de agenda. De jeugdcompetitie gaat in september verder met de stand zoals deze na 12 maart werd opgemaakt.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. Wij zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. De eerstvolgende activiteit is de ALV van 27 augustus. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!

πŸ”— Eindstand kampioenschap interne competitie 2019-2020
πŸ”— Halve finale bekercompetitie 2019-2020
πŸ”— Rapidkampioenschap 2019-2020
πŸ”— Interne ratinglijst na 2019-2020
πŸ”— Eindstand cyclus 2, uitgangspunt voor cyclus 1 van seizoen 2020-2021
πŸ”— Tussenstand jeugdcompetitie

Boekbespreking

Op een fraaie 9e mei vertrok ik op de fiets, bij een mild zuid-oostelijk briesje richting Stompetoren. Ook ik was benieuwd of het graf van Henk Rijksen misschien een schaakmotief bevatte. Bij het kerkhof aangekomen vond ik het graf meteen aan de zuidkant links om de hoek. Een mooi graf, maar geen schaakmotief. Jeltje moet gedacht hebben...