augustus 2021

Uitslagen ALV Rapidavond

Afgelopen donderdag 26 augustus 2021 kende schaakvereniging Heerhugowaard een historische ledenvergadering! Zo werd Gerrit van Oostrum tot erelid gekroond, toonde penningmeester Ronald van Ewijk dat wij onze financiën perfect op orde hebben (#contributieverlaging) en werd Lucas Oliveira tot nieuw bestuurslid benoemd (extern wedstrijdleider). Maar de ALV stond vooral in het teken van de terugkeer van de fysieke clubavond. We hadden elkaar gemist! Mede dankzij een drietal aspirantleden hadden zich maar liefst 34 schaakliefhebbers in de achterzaal van de Swan verzameld.

Waar is de echte schaakorganisator, waarom houdt hij zich schuil?

Placht Nederland in de zomermaanden een El Dorado te zijn voor schaakliefhebbers, je kon kruipend van toernooi naar toernooi, deze en afgelopen zomer is het oorverdovend stil. Geen Hoge School Zeeland, Geen SPA in Amsterdam, en waar is Dieren gebleven? Theothorne, een speelzaal waar je 120 man kunt laten schaken, een kanon aan de zijkant neer zetten, afschieten en je raakt nog geen speler, zo ruim!! Nee, de organisatoren kiezen de makkelijke weg. Nog maar een jaartje wachten. Angsthazen zijn het.

Schot voor de boeg

Op donderdag 26 augustus staat de Ledenvergadering op het menu. Over enige tijd kunnen jullie de stukken van topsecretaris Rob Spaans (opent altijd Engels) tegemoet zien. Omdat we een vlotte vergadering verwachten en omdat we eindelijk weer eens echt achter het bord kunnen zitten hebben we besloten om aansluitend een kleine feestavond te organiseren met een hapje en een drankje. Tevens worden er vierkampjes gespeeld met beperkte bedenktijd en prijsjes (Deze stijlfiguur heet Zeugma). We hopen natuurlijk op een goede opkomst en deelname aan deze avond. Zegt het voort...