september 2021

Erik van den Doel wint 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 25 september is alweer het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. Nadat het schaakleven anderhalf jaar op een laag pitje stond, konden we eindelijk weer het Chrysantentoernooi organiseren. Maar liefst 66 enthousiaste schakers hebben kunnen genieten van een gezellige dag. Medisch onfortuin bij ÊÊn van de deelnemers was helaas wel een domper op de feestvreugde, het doet ons veel deugd dat de situatie inmiddels stabiel is.

Na 11 jaar is het trouwe deelnemer Erik van den Doel weer gelukt om de hoofdprijs te winnen. Met een geweldige score van 6 uit 7 mag Erik zich voor de zesde keer winnaar van het Nico Dekker Chrysantentoernooi noemen. Alle uitslagen van het toernooi zijn online terug te vinden. Warner de Weerd heeft traditiegetrouw een prachtig krantenartikel geschreven en er zijn ook een paar mooie foto's online geplaatst. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Foto's van Piet M. Konijn en Lucas Oliveira
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 27 september)

Schaakjournaal 17-09-21

Heel binnenkort zullen we op de jeugdafdeling afscheid moeten nemen van Jayden v.d. Meulen. Jayden zit nu een dikke twee jaar op de club, en hij is echt verslingerd aan het schaken. Maar ja wat doe je als je gaat verhuizen naar Friesland. Wat is dat toch met Friesland ? Eerst onze externe wedstrijdleider naar Makkum en nu de familie v.d. Meulen naar Nij Beets. (Gerrit speelt nu bij Westergo hetgeen Kasper v.d. Meulen de opmerking ontlokte "zo kan je, je Go-vereniging noemen, maar noem je schaakclub dan Westerschaak". (en de schaakclub uit Damwoude heet Schaakwoude...)