oktober 2021

Schaakjournaal 23-10-21

Was het afgelopen donderdag de avond van de kortsluiters ? Gelukkig bleef bij Rietbergen het licht branden. Wat te denken van Piet C. Vorige week nog glorieus winnaar tegen Jan, de monnik Barteling. Nu ging hij in 7 zetten (!!) de mist in tegen Mats en het was nog mat ook. Piet van Veelen, we dachten de man in vorm was het volgende slachtoffer. Na 12 zetten een stuk weggeven tegen Ronald van Ewijk. Over en sluiten. Het klapstuk was wel Justin die tegen Richard Gooijers tactisch dacht, laat ik eens de Grob van stal halen, dat staat altijd borg (omkeren) voor spektakel.

Foto's 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Het fototoestel van huisfotograaf Piet M. Konijn beleefde na afloop van het 42e Nico Dekker Chrysantentoernooi bijna evenveel avonturen als de schakers zelf, maar er zijn toch nog een paar foto's boven water gekomen. Aangevuld met een aantal kiekjes van Lucas Oliveira hebben we zo toch nog een klein foto-album van deze gedenkwaardige dag.

Schaakjournaal 10-10-21

Op een prachtige najaarsdag, zaterdag 9 oktober, Hein Schut had nog een kater van de feesten, dachten een aantal schakers, kom laten we weer eens een echte bondswedstrijd houden, het is al zo lang geleden ! Magnus 2 en Opening druppelden op tijd binnen en de enige betaalde speler bij Opening, Edwin Flierman hielp naarstig mee met het opzetten van de stukken. Oh ja, Dame heeft kleur !

Schaakjournaal 02-10-21

Wel na het hectische Chrysantenweekend was de focus deze week weer gericht op de clubavond en jawel de 1e schaakinloop van het nieuwe seizoen op vrijdag 1 oktober in de Swan. Overigens Eric de Jong nog gefeliciteerd met je verjaardag (En Gerrit en William ook).