december 2021

Mat en Plakkerig

Hallo Schaakvrienden, Mat en Plakkerig is weer uit. Nummero 3 van dit jaar. Dat is toch mooi als je half oktober in een vlaag van verstandsverbijstering dit idee werkelijkeid weet te maken. Wat staat er zoal in dit 3e nummer ? Wel allereerst gaan we weer op zoek naar namen van Verenigingen. Waarom bestaat VAS nog wel en Belgisch Park niet meer ? Waarom is TOG opgericht en waarom schaken ze bij Laurierboom-Gambiet op twee avonden ? Verder hebben we dit nummer versierd met een aantal kerstbomen.

Open NK visueel gehandicapten

Ha, ha, op donderdag 25 november lekker met de trein naar Ermelo. Een weekend lang opgesloten in een mooi hotel om mee te doen aan het Open NK voor visueel gehandicapten. Open heeft in deze twee betekenissen, a) er kunnen ook ziende personen aan mee doen, die dienen dan vaak ook als begeleider van de visueel gehandicapten en b) open voor alle nationaliteiten.

Een heel klein epos

Een verhaal schrijven is vaak leuk. Je mag een gebeurtenis voor de eeuwigheid vastleggen als je een verslag schrijft. Een epos voor de eeuwigheid. Als Achilles en zijn streken of Odysseus en zijn omzwervingen. Maar wat als de potentiële helden van jouw epos geen heldendaden verrichten?