maart 2022

De strijd tussen de beide heren

Onder de goedkeurende blikken van ere-lid Eddy Saraber zetten beide heren zich achter de borden. Heer Hugo wist dat ze het zwaar zouden krijgen tegen Heer Aris, gezien de gemiddelde rating van de heren uit Midden Beemster en de manier waarop zij hun 1e wedstrijd tegen de Waagtoren hadden gewonnen. De schrik sloeg er bij heer Hugo meteen al in toen men heer Thomas zag binnen komen. Wat nu !? Thomas Broek aan het eerste bord ?! Dan zou heer Sergo wel eens een zware pijp kunnen roken. Gedurende het eerste uur was er nog weinig tekening in de strijd.

De 5e stap is gezetIn het verslag van vorige ronde, tegen Boven IJ, maakte de schrijver van dienst Rick gewag van bananenschillen op weg naar de apotheose van dit seizoen, de gedroomde finale tegen Opening '64 (link). Vooraf leek Aartswoud 2 ook zo'n potentiele bananenschil, maar eenmaal in hun huidige speellocatie, de Hooghe Heeren in Hoogwoud, bleek dat, op papier in elk geval, mee te vallen. Zij traden aan zonder 3 spelers die normaliter sterker spelen dan de 3 invallers. Overigens is de score van de drie afwezigen ook niet zo geweldig. Samen scoorden zij 3½ punt uit 10 partijen.

Ko Heilig overleden

Vorige week op de club vernomen dat Ko Heilig is overleden. Ooit (1990) begon een artikel in de "Z" met: Hij is niet meer. Dit duidde op het feit dat eeuwige vrijgezel Ko Heilig zich in de echt zou gaan verbinden. Onze bretels sprongen van verbazing in een parkeerbaan om de Aarde. Ko Heilig ging trouwen ! Wie had dat ooit gedacht. Omdat zijn maatje ook zijn bridgepartner was, kwam het schaken een beetje in de knel. Dat werd uiteindelijk steeds minder. Ko schopte het als bridger behoorlijk ver.