Deuk in een pakkie boter

Ik genoot op vrijdag de 20e het bijzondere genoegen mee te mogen rijden in de bolide van Rob Spaans voor onze wedstrijd uit naar Aartswoud. Nu ben ik al heel wat keren richting Hoogwoud geweest, ik had speciaal mijn Straffe Hendriktrui aangetrokken, maar de manier waarop "de stem" van Rob ons richting H. dirigeerde was bijzonder. Dat begon al vanaf de parkeerplaats achter de Swan. "Sla bij de verkeerslichten rechtsaf" Er was nog geen licht zichtbaar, ja alleen kerstverlichting. En op de Middenweg. "Sla na 2 kilometer rechtsaf de Donkereweg in". Aha, we nemen de toeristise route !! Via de Veenhuizerweg, de Kerkweg, de Langerijs, De Oosterboekelweg kwamen we in Hoogwoud en via een slalom door het dorp, werd de speelzaal bereikt. U zult begrijpen dat we in opperste beste stemming waren !!

Die stemming werd nog verhoogd bij het betreden van de speelzaal, alwaar Jessica Strattman de jeugd van Aartswoud onder haar hoede had. Oh, Jessica Strattman, als ik nog een jochie van 7 zou zijn en ik zou in Hoogwoud wonen, dan wist ik het wel. "Pap, mam, mag ik op schaken ?"

We waren aan de vroege kant, maar na een kwartiertje neuzelen konden we beginnen. Toen deed Jessica een voorspellende uitspraak. Zij wenste het team van Aartswoud alle succes toe, waarop Rob Spaans zich omdraait en Jessica eraan toe voegt: "Oké Rob, jij dan niet, sorry Vincent". (Wat heeft Rob met Jessica ?) De voorspelling is uitgekomen. Rob was uiteindelijk de enigste (het is enige man, waar bemoei je, je mee) die de eer hoog heeft gehouden, voor de verdere rest, op de remise van Dennis tegen Marc Helder na, was het kommer en kwel aan onze kant. De schade liep tenslotte op naar 6,5 - 1,5 en dat was iets meer dan dat we begroot hadden.

Maar gelukkig was er dan altijd nog een lekker fris biertje en Jessica Strattman. Oh, Jessica Strattman, hadden wij maar één zo'n Jessica op de club !!

Op de terugreis wees "de stem" ons weer keurig richting de Swan. Ik zou alleen nog even een leuke damesstem in programeren Rob, of krijg je dan problemen met Renée ? Bij de Swan nog even tijd voor een afzakkertje en gooiden Mats en Sil geen deuk in een pakkie boter.

En terwijl Thelonius Monk nog een aardig deuntje ten gehore bracht op Broadway en het nog lang onrustig bleef op Forty Second street is dit Pete Felleman, AVRO, New York.

Ja mensen, dat is een lelijk pak voor de broek!
Ik heb even in de archieven gezocht en zag dat de laatste twee wedstrijden tegen Aartswoud hetzelfde beeld geven.
In seizoen 2012-2013 werd het 6-2 en een jaar later (zij werden kampioen en wij tweede) 5,5 - 2,5.
In die jaren hadden wij zelfs de beschikking over een grootmeester!!
Kortom, niets nieuws onder de zon, al is zo'n zeperd nooit leuk natuurlijk.

Bij de jeugd van schaakvereniging Aartswoud zijn ook veel meisjes en zij komen vooral voor Toine en Rowan!