Twee hazen, één konijn en tien capibara's

Vandaag heeft de schaakbond een voorlopig protocol gedeeld voor het opstarten van de clubavonden (link). Het moge duidelijk zijn dat het schaakseizoen er gedurende "Het Nieuwe Normaal" anders uit gaat zien dan tijdens de voorgaande jaren, maar het goede nieuws is dat er op 3 september echt weer een eerste clubavond gaat zijn. Om zeker te weten hoe de interne competitie eruit komt te zien zullen we tot de ALV moeten wachten, maar het bestuur is alvast druk met het puzzelen aan een geweldig voorstel (tips of goede ideeën? mail mij!).

Los van de vereniging worden her en der alweer wat schaakactiviteiten opgestart. Ik heb begrepen dat er voorzichtig op het terras van de Swan geschaakt wordt en dat sommige schaakliefhebbers elkaar opzoeken voor een potje. Ook Lucas miste het schaken dusdanig dat hij zondag een negental Braziliaanse fanatiekelingen uitnodigde in zijn nieuwe huis met ruime tuin (meer paste helaas echt niet, als het weer kan een volgende keer met de hele vereniging bij mij thuis?) (oké, misschien een beetje optimistisch). Hoewel we niet helemaal aan het protocol van de KNSB zouden voldoen, hebben we uiteraard wel zo veel mogelijk alle Coronarisico's vermeden, waardoor u ons hopelijk in goede gezondheid op de ALV van 27 augustus aan zult treffen.

De titel suggereert dat het een beestenbende was. Het was in ieder geval berengezellig! De hazen en het konijn zult u begrijpen (als ik Piet, Piet of Maarten was dan zou ik mijn naam wijzigen met al die flauwe grappen), maar het rapidtoernooi stond vooral in het teken van de capibara. In Brazilië wordt een slechte schaker spottend een capibara genoemd, dus de capibara's waren zondag niet van de lucht. Toernooiwinnaar Piet de Haas Capibara kon maar niet begrijpen hoe het mogelijk was dat hij de meeste punten behaald had, moet u nagaan hoe slecht de rest wel niet schaakte.

Voor het toernooitje hadden we een aantal prijsjes geregeld (BYOB), maar de flessen wijn en bier waren al lang op voordat we aan de prijsuitrijking toekwamen. De schaakstropdas die op de prijzentafel lag was halverwege de middag ook al door onze gastheer geconfisceerd, waardoor de winnaars genoegen moesten nemen met een stukje dode boom. Gelukkig waren het wel de beste schaakboeken ooit door een sv Heerhugowaard-lid geschreven (link, link en link) (of doe ik nu iemand tekort?)!

Het moge duidelijk zijn dat de middag (en avond) vooral ook in het teken stond van elkaar weer even in levende lijve zien en gezellig met elkaar lachen. Lucas liet ons een "Brazilian style"-barbecue ervaren, liet ons watertanden met zijn sixpack (bij zijn vele snoekduiks in het zwembadje), liet ons kennis maken met de beste Braziliaanse muziek (gelukkig stond er ook muziek van zijn vrouw op de playlist) én liet zien dat er ook Brazilianen zijn die niet kunnen voetballen. We hebben heel veel gelachen en hopen ook alle andere clubleden weer snel in goede gezondheid te kunnen ontmoeten.

Lucas, reuze bedankt voor een topdag! Om de sfeerimpressie helemaal af te maken hebben we nog een paar foto's:

Reacties

Zeker Kasper het was ongeweldig (nieuw woord) gezellig, waarvoor we onze gastheer en later gastvrouw wel eens mogen bedanken. Nog een paar van dit soort toernooitjes en Lucas wordt ere-lid !!

Volgende jaar nog 1 keer

Lucas, ik had nog zo gezegd, geen bommetje !!

als gastheer liet ik mijn collega's winnen, het was echt gaaf en ik heb nog steeds een kater!