Donderslagen van Piet M. Konijn

Op een doordeweekse avond en later

Komt Piet van Veelen naar me toe.
“Bij hoeveel zetten moet je doorspelen, als je met een verkeerde beginstand bent begonnen ?” “Nou ik denk, zei ik, een zet of drie, vier”. “Hoezo ?”
“Wel bij Gerard Groenveld en Maarten de Haas staat het witte paard op a1 en de toren op b1”.
Ik kijken. Inderdaad, even de zetten controleren, want bij Gerard weet je het maar nooit. Ik ontwaar; Pb-d2, Pd-b3, Tb1 en Pa1, dus alles is op legale wijze tot stand gekomen. Gevraagd aan Gerard hoe dat kon antwoordde hij: “Ach ik wou ook wel eens een Paard van Ree op het bord zetten”.

De avond van de dames

Op 6 januari kwamen er 3 wijven uit het oosten, maar op 4 februari kwamen er 5 uit het westen. (excusez moi) Onder aanvoering van non playing captain Yvonne van Buuren namen de Chess Queens van Opening "Cor Marees" 64 het op tegen de heren van Heerhugowaard V2. V2 was verjongd, want Oud was er niet bij. Ziek. Kan gebeuren. Zijn plek werd in genomen door "Hakkebroer" van Dijk, met Henk de Waal op 2, Rens Rensen op 3 en Jan Zwart (met wit) op 4. Zouden 4 vrouwen 4 mannen teveel zijn ? We zouden het zien.

Uitgebekerd

Zo, daar hebben we korte metten mee gemaakt. Wij zijn toch al nooit zulke bekeraars geweest. Dat is nu mooi opgelost. Die 0-4 was wel wat overdreven. 2-2 en daarna vluggeren was leuker geweest.

Keesman op kop, Karel weer op kop

Het belooft een spannend slot te worden van de 1e cyclus. Met nog 2 ronden te gaan, zijn de verschillen minimaal. Als we even de resultaten van de koplopers doorlopen over de laatste 2 ronden, dan zien we dat niemand de volle 100% wist te scoren. (op Oscar en Maarten na dan, maar die kwamen allebei maar 1 keer in actie) Dennis, 0,5 uit 2, Karel 1 uit 2, Gerrit 1 uit 2, Piet 1 uit 2 , Rob 1,5 uit 2, Kasper 1,5 uit 2, Tom 0 uit 1, Oscar 1 uit 1, Maarten 1 uit 1, William 1,5 uit 2.

Kort donder en bliksemverslag

In de 8e ronde heeft de grote nivelering toegeslagen !! Alle drie de koplopers beten in het zand.........en, alle drie boeiende partijen. Rob smaakte het zoet van de revanche voor zijn tegen de grote G. opgelopen nederlaag, want deze was voor de beker. Dennis miste Kg2 met zekere winst, nadat Piet "de schreeuw" Konijn ook een sterkere voorzetting had gemist.

Van de donderverslagen en de dingen die voorbij gaan

Er zal (minstens) één persoon zijn, die met meer dan veel plezier naar de huidige ranglijst kijkt. "Ik zou 'm boven mijn bed hangen Karel !!" Na zijn overwinning op Dennis heeft de Keesman vleugels gekregen. Tegen Gerrit werd vlot geremiseerd, tegen Kasper moesten wel alle verdedigende registers open worden getrokken (de zwarte koning vond pas asiel op a7) maar kwam in het 3e uur het volle pond toch binnen.

Donderverslagen

Na twee ronden intern is de toon wel gezet. Keiharde gevechten om ieder punt !! Met 17 partijen in de eerste ronde en 18 in de tweede valt de opkomst lang niet tegen. Op de eerste clubavond viel vooral het treffen tussen Oscar en Rob op. Iedereen dacht dat Oscar misschien het gevoel een beetje zou missen, omdat hij toch vrij inactief was geweest het laatste gedeelte van vorig seizoen. Het bleek echter reuze mee te vallen (en voor Rob tegen)Het werd een mooie strategische overwinning.

Volle bak maal twee

Een aantal schakers moet hebben gedacht... die laatste cyclus ga ik goed beginnen. We zaten dan ook op de 5e maart met een volle bak. 18 partijen + 4 extern van HHW 5 tegen Vredenburg 3.

Pagina's