Inschrijving 41e Nico Dekker Chrysantentoernooi gesloten

De inschrijving is gesloten!

Op zaterdag 21 september wordt alweer het 41e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. De interesse is overweldigend, inmiddels zitten we vol en is de inschrijving gesloten. Mocht u niet ingeschreven staan dan kunt u zaterdagochtend op de bonnefooi naar de Swan komen, maar er is geen garantie dat er een plekje vrij is.

πŸ”— Flyer
πŸ”— Inschrijfformulier
πŸ”— Deelnemerslijst
πŸ”— Meer informatie
πŸ”— Contact per e-mail

Een vriendelijk (doch dringend) verzoek

Het gaat goed met de seniorenafdeling van de club. Zo zeer zelfs dat men op de donderdag staat te popelen om de speelzaal te betreden. Echter willen de leden wel rekening houden met de jeugdafdeling ! Ook zij hebben het recht om in relatieve stilte hun partij te spelen. Dat lukt niet als er om 5 voor 8 met luide en duidelijke stem de senioren zich aankondigen.

Vakantieperikelen

Vakanties hebben een ontspannend effect op mensen, althans, dat zou zo behoren te zijn. Toch zijn er situaties en momenten waarop dat niet het geval is, kijk er de vakantieman of verslagen van de ombudsman maar op na. De reden hoeft echt niet iets vervelends te zijn, het kan soms vanuit een onverwachte hoek zich zomaar aandienen, zoals het geval dat ik hierna beschrijf.

Mini verenigingsmarkt

Ja, het was toch een beetje een sprong in het diepe. We begonnen wild enthousiast met de 24 uur van de Swan, maar zagen al snel in dat, dat een tikkeltje te hoog was gegrepen. Al plannen makend in de zomer komt er toch een moment dat je een datum moet kiezen. En dan is er geen weg terug meer.

Eeuwig schaak

Zoals alle clubgenoten zullen weten, is oud-lid Henk Rijksen afgelopen voorjaar op 90-jarige leeftijd overleden. Op de clubavond van 28 maart hebben we een minuut stilte gehouden en nog steeds staan we regelmatig stil bij het schaakplezier dat Henk uitstraalde. Henk schaakte al ver voordat mijn ouders het daglicht zagen, zelf heb ik Henk dus alleen gekend gedurende de laatste jaren van zijn schaakleven. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik de wens uitspreek om ook nog zo gepassioneerd te schaken wanneer wij een dergelijke leeftijd weten te bereiken.

Wat dreef ons naar Dieren ?

Met deze befaamde titel opende Lex Jongsma eens zijn verslag over zijn aanwezigheid en deelname aan het Open NK in Dieren. Het was die zomer nogal regenachtig en de campinggasten kwamen na verloop van tijd als verzopen hondjes en katjes de toernooizaal in. De laatste jaren wordt er ook nogal gedreven !! Maar nu door de vaak tropische temperaturen. Temperaturen van 35 graden of meer zijn de laatste jaren geen uitzondering. Vet warm, hard labeur voor de waterdragers !!

Materiaalpech

Terwijl Maarten de Haas en Tom Lambooy de perikelen rond de SΓ€misch-variant van het Konings Indisch onder het goedkeurend oog van maistro Piet de Haas aan het onderzoeken zijn, goede vrijdagmiddag overigens beste leesteraars, onderneemt ons een poging tot materiaal inventarisatie, dit naar aanleiding van onze bestuursvergadering van afgelopen donderdag de 11e, hoe kunnen jullie nu een vergadering plannen terwijl we bij de Swan op het terras dienen te zitten, zo dat is een mooie volle zin !!

Komkommertijd 3

Met de Grand Prix van Haarlem op 16 juni eindigde voor de jeugd het toernooiseizoen. Van onze club deden over het hele seizoen 8 spelers mee en voor het gemak tellen we daar Jason van Briemen nog maar even bij. Hij is tenslotte uit onze jeugd voort gekomen. Jason was qua aantal deelnames ook meteen de topper. Hieronder een lijstje: