Piet Peelen winnaar 40e Nico Dekker Chrysantentoernooi

Zaterdag 22 september is alweer het 40e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarop Piet Peelen zijn klasse toonde en de hoofdprijs mee naar huis nam! De uitslagen van deze jubileumeditie staan inmiddels online. Daarnaast hebben we al een achttal prachtige verslagen mogen ontvangen, het is heel leuk om te lezen hoe iedereen het toernooi heeft ervaren. Binnenkort komen hopelijk ook nog de foto's online. Alle deelnemers, bezoekers en betrokkenen bedankt voor weer een onvergetelijke dag!

🔗 Eindstanden
🔗 Eregalerij
🔗 Verslag toernooiwinnaar Piet Peelen (Magnus Anna Paulowna Chess)
🔗 Verslag Gerrit ft. wethouder Jan van der Starre (Heerhugowaard)
🔗 Verslag Piet M. Konijn (Heerhugowaard)
🔗 Verslag Jessica Stratmann-Koning (Aartswoud)
🔗 Verslag Gerard Postma (En Passant Texel)
🔗 Verslag Thomas Richter (En Passant Texel)
🔗 Verslag Kees Pruis (Purmerend)
🔗 Verslag Warner de Weerd (NHD, 24 september)
🔗 Linkje naar onze vrienden van Schaakopening Essenties

40e Nico Dekker Chrysantentoernooi (by PK1)

Ja, ja, het zit er weer op. 40 jaar chrysanten (nou ja, bijna, tenslotte hebben we in een grijs verleden de nodige andere sponsoren gehad, denken we daarbij aan Havelaar verpakkingen ((verpakkers voor Bakkers (((Mats))) Daf Noord Holland (((( Carol Schuttenhelm, waarvan de één zei dat je het uit moest spreken als Sjutenhelm. Moret Ernst en Young, zal wel iets met dividendbelasting te maken hebben gehad.... en ik zal er vast nog wel een paar vergeten zijn...haakje sluiten. Met 84 deelnemers zaten we mooi aan de maat. Wie waren er eigenlijk niet bij ?

Ach gos....

Ach gos.... Zijn we de 6e helemaal vergeten onze plaatsvervangend wedstrijdlei(ij)der te feliciteren. En hij had al zo'n moeilijke avond. Afspraak vergeten met Chris, afmeldingen op het laatste moment en nog een wegblijvert en dan ook nog eens verliezen van Old Grady. Wie verliest er nou nog van Old Grady ? Dat is toch bijna onmogelijk. Oké remise, maar verliezen. En dan word je nog niet eens gefeliciteerd ook en niemand heeft een kadootje mee en je kijgt maar 1 gratis drankje, ach gos..

Zij sjouwden van kroegie naar kroegie

Onder extreme weersomstandigheden werd op zondag 8 juli het 2e Alkmaarse kroeglopers toernooi gehouden. De hemel was blauw van oor tot oor, de zon pinkelde volop aan het zwerk en aan het eind van de dag waren er ook een aantal schakers even blauw. Er deden 3 Waardse koppels mee op een totaal van 34, iets minder dan vorig jaar. Het hadden er 4 kunnen wezen, ware het niet dat Ivar de Hoogt vast zat in de Deense ambassade en Rick Smit bezig is met de vertaling van 'Mein System' van Nimzowitsj in het Chinees.

NHSB - Bekerfinale

Nadat het iets verlate De Uil was binnengedruppeld, kon scheidend bondswedstrijdleider Aart Strik de finale van de Beker openen. Aart heeft het stokje doorgegeven aan Gerard Groot. Hij moet gedacht hebben, met al die veranderingen op komst;