Hoofdgroep 40e Nico Dekker Chrysantentoernooi bijna vol, reservelijst voor Achtkampen

Op zaterdag 22 september wordt alweer het 40e Nico Dekker Chrysantentoernooi gespeeld. De interesse is overweldigend, de Achtkampen zitten inmiddels stampvol, in de Hoofdgroep zijn nog een paar plekjes vrij.

Door de vele enthousiaste inschrijvingen zullen we met een extra Achtkamp spelen. De ruimte in onze speellocatie is echter beperkt, waardoor het maximum voor de Achtkampen op 56 deelnemers staat. Voor de Hoofdgroep blijft het maximum van 32 deelnemers in tact. De Achtkampen zitten inmiddels vol, er is nog wel plek op de reservelijst. In de Hoofdgroep zijn nog wel een paar plekken vrij. Mocht je interesse hebben om in de Hoofdgroep mee te doen of wil je op de reservelijst voor de Achtkampen geplaatst worden? Neem dan contact op via wedstrijdleider@svheerhugowaard.nl of buiten kantooruren via 0611108941. Ben je onverhoopt toch verhinderd? Geef het dan zo snel mogelijk door, zodat we iemand anders blij kunnen maken.

🔗 Flyer
🔗 Inschrijfformulier
🔗 Inschrijven Hoofdgroep (per mail)
🔗 Aanmelden reservelijst Achtkampen (per mail)
🔗 Deelnemerslijst
🔗 Meer informatie

Ach gos....

Ach gos.... Zijn we de 6e helemaal vergeten onze plaatsvervangend wedstrijdlei(ij)der te feliciteren. En hij had al zo'n moeilijke avond. Afspraak vergeten met Chris, afmeldingen op het laatste moment en nog een wegblijvert en dan ook nog eens verliezen van Old Grady. Wie verliest er nou nog van Old Grady ? Dat is toch bijna onmogelijk. Oké remise, maar verliezen. En dan word je nog niet eens gefeliciteerd ook en niemand heeft een kadootje mee en je kijgt maar 1 gratis drankje, ach gos..

Zij sjouwden van kroegie naar kroegie

Onder extreme weersomstandigheden werd op zondag 8 juli het 2e Alkmaarse kroeglopers toernooi gehouden. De hemel was blauw van oor tot oor, de zon pinkelde volop aan het zwerk en aan het eind van de dag waren er ook een aantal schakers even blauw. Er deden 3 Waardse koppels mee op een totaal van 34, iets minder dan vorig jaar. Het hadden er 4 kunnen wezen, ware het niet dat Ivar de Hoogt vast zat in de Deense ambassade en Rick Smit bezig is met de vertaling van 'Mein System' van Nimzowitsj in het Chinees.

NHSB - Bekerfinale

Nadat het iets verlate De Uil was binnengedruppeld, kon scheidend bondswedstrijdleider Aart Strik de finale van de Beker openen. Aart heeft het stokje doorgegeven aan Gerard Groot. Hij moet gedacht hebben, met al die veranderingen op komst;

Het eerste, of de wederwaardigheden van een vlaggenschip

Het is alweer even geleden dat er een berichtje op de site verscheen van en over ons vlaggenschip, het eerste. Eigenlijk is er niet zoveel van te vertellen. Dit hele seizoen valt een beetje tegen, een beetje veel eigenlijk. Na onze tweede plaats vorig seizoen waren de verwachtingen van menigeen (vooral mensen buiten het team zelf) hoog gespannen. Al na twee wedstrijden moest dat worden bijgesteld. Verlies tegen Bergen en vanaf dat moment dus in de achtervolging. Dat ging niet zoals we dat graag gezien hadden.

Met opgeheven hoofd

Met 3 invallers en een ratingverschil van 276 punten en dan thuis komen (lees de Swan) met 3 hele bordpunten, dan kan je zeggen; dat mag wonderstampot heten. Bij deze een hatelijk (de r van mijn toetsenbord doet het niet) drank aan de invallers, die hun televisieavond maar weer opgeofferd hebben voor een saai spelletje schaak in het altijd hokkerige Gulden Vlies.

Sensation White

Vlak na de wedstrijd tegen Volendam gaf Gerrit aan Dennis de opdracht om een verslag van de wedstrijd te schrijven. Dennis was immers als eerste klaar en had dus alle tijd om de partijen te observeren. Wetende dat ik nooit van mijn leven als eerste klaar zou zijn, was ik het hier roerend mee eens. Ik begreep helemaal waarom we een man met zulke briljante ingevingen tot voorzitter hebben benoemd. Ik zag het al helemaal voor mij hoe ik na iedere wedstrijd weer snelschakers uit kon lachen met hun verplichting.