Waar blijven de donderslagen?

Ja het is al even geleden, dat de laatste donderslag is verschenen. Geen tijd, geen inspiratie. Wel wat dat betreft zou de laatste ronde van de 2e cyclus voldoende moeten zijn om een heel hoofdstuk op te leveren. Wat een krankzinnige ronde !! Goed, dat Gerrit het schip in gaat tegen de goed in vorm zijnde koploper Dennis Keetman… akkoord. Dennis had de week te voren ook al Konijn1 te grazen genomen, en het was geen eens Wereld Dierendag. (en dat zonder bos wortels !!) En dan, Oscar van Ewijk, die zich vergaloppeerd tegen Rob Spaans. Rob Spaans, sterke nieuwkomer van de Waagtoren (zo krijgen we ook nog weer eens wat terug….nietwaar.) Maar de klap op de vuurpijl was toch wel de nul die Peter Hoekstra opliep tegen Carlo Oud. Toegegeven, in gegeven situatie had ik ook subiet op f7 geofferd. Men spele even na: 1.e4 e5, 2.Pf3 Pc6, 3.Lc4 Le7, 4.d4 exd4, 5.c3 Pa5… het doet zeer aan je oren… Maar ja, Peter offerde, Carlo keepte, forceerde na verloop van tijd Dameruil en toen kon zelfs ons Hoekveld van de samenleving er geen peertjes meer van bakken. 

Al met al dus nog een redelijk makkelijke zege van Dennis in de 2e cyclus. Hij was soms even in gevaar, maar dan wurmde hij er zich weer bovenuit en de concurrentie wurmde er zich weer onder !! Enkele “high lights” in de 2e cyclus waren naast Carlo Oud, Siem Appelman en Peter Wuis. Waarmee we meteen de prijswinnaars in beeld hebben van het B- en C-kampioenschap, plus de bolletjestrui. Deze werd nipt gewonnen door Siem Appelman met 51 Elo stijging, exact 1 punt meer dan Carlo. Dennis ging met 49 omhoog, Peter Wuis 39, evenals de goed op dreef zijnde Gerard Reijnen. Noemen we verder nog Kasper v.d. Meulen, + 37, Adri Maijers + 35, Karel Keesman, + 34. Na de 2e cyclus is het zelfs weer zo, dat Peter Hoekstra onder de 2000 is gezakt en we nu 5 spelers hebben boven de 1900 grens.

Verder 3 nieuwkomers, de al genoemde Rob Spaans, Tom Roelfoszen, terug van weg geweest en wie liep er laatst zomaar weer eens binnen….yep, Robbert van Doorn. Ging meteen meedoen met de jeugdbegeleiding en als invaller mee naar Enkhuizen, om daar als enige een winstpartij te boeken voor HHWaard 5. 

Voor Heerhugowaard 2 begint het langzaam problematisch te worden. Mats speelde zijn partij vooruit tegen Guido Florijn (Waagtoren 5) en zodoende startte het 2e afgelopen donderdag met een 0-1 achterstand. “Dank je wel Mats !!” Maar het werd op de avond nog erger. De altijd zo rotsvaste Chris Holdorp slipte in de opening al weg en keek vervolgens tegen een redelijke ruïne aan. Willem snoepte iets vergiftigts op de damevleugel en werd toen aan de andere kant onder de voet gelopen. Karel Otto poogde lange tijd de partij in zijn voordeel te beslechten, gezien de achterstand. Maar het werd via buigen, barsten. Rermisers werden genoteerd voor Nico Duin en William Thomson, en bij twee maal winst (Adri op 8 en Piet op 3) werd de eindstand bepaald op 3-5 voor de gasten.

Wel, wie binnenkort weer eens wil schaken, kan komende zaterdag naar Wadway gaan voor het zoveelste Boerenkool met Worsttoernooi van s.v. Attaqueer. In maart is er dan weer het viertallen toernooi van s.g. Koedijk, het Veteranentoernooi begint weer, evenals het Alkmaars Kampioenschap, kortom voor elk wat wils………

Pietbull