Donderverslagen

Na twee ronden intern is de toon wel gezet. Keiharde gevechten om ieder punt !! Met 17 partijen in de eerste ronde en 18 in de tweede valt de opkomst lang niet tegen. Op de eerste clubavond viel vooral het treffen tussen Oscar en Rob op. Iedereen dacht dat Oscar misschien het gevoel een beetje zou missen, omdat hij toch vrij inactief was geweest het laatste gedeelte van vorig seizoen. Het bleek echter reuze mee te vallen (en voor Rob tegen)Het werd een mooie strategische overwinning.

In de 2e ronde trof Oscar in Kasper een uiterst gemotiveerde tegenstander. De man in vorm !! Ook dit werd een spannende partij, waarin we Kasper als een soort Nimzowitsj, zijn tegenstander zagen insnoeren. Zeer fraai.

Fraai was ook de winst van de andere van Ewijk enwel op Eric de Jong. Deze zal waarschijnlijk tzt op de site te bewonderen zijn. Ook in de 2e ronde had Ronald bijna een scalp te pakken, in de vorm van Siem Appelman. Het werd uiteindelijk toch remise, waarna Siem zich snel naar huis kon spoeden. Eric "Mattenklopper" de Jong had in de 2e ronde een tweede blauwe oog op kunnen lopen tegen Jessica "Flatcher" Sijs. Jess miste een mat in 2 geloof ik (of stukwinst) kwam toch met twee pionnen extra in een voordelig eindspel terecht, maar overzag in het 3e uur een mat, half achter de paaltjes. Jammer, jammer, jammer.

Eric wijzend op het naamplaatje naast zijn bord: "Dat GM moet eigenlijk SM zijn = School Meester".

Carlo Oud kon meteen aan de bak. Achtereenvolgens kreeg hij Kasper en Johan Wester voor zijn kiezen. Het werden lange partijen, waarin onze beide 1e teamspelers behoorlijk hun reserves moesten aanspreken om de Obdammer er onder te krijgen.

Wel, en dan was er in die 2e ronde nog de verrassing van de nederlaag van Dennis Keetman tegen Karel de killer Keesman. Hoe dat precies gegaan is weet ik niet, maar ik vond de zwarte opstelling na verloop van tijd enigszins verdacht. Hard gevecht ook bij Gerrit van Oostrum tegen Tom Roelfoszen. Ja, die loop je ook niet één, 2, drie omver. Ik vraag me af of Gerrit, na Txf4 d5, op f7 had kunnen slaan. Dat hoor ik tzt graag van hem.

Hans van Koningsbruggen blijft het goede spoor van vorig seizoen volgen. Hij versloeg in een regelmatige partij Auke Nicolai. Dinant treft het niet erg met de loting. Eerst de onberekenbare Gerard Groenveld bestrijden en vervolgens lepe Edwin Vermeulen. De betere tijden voor Dinant komen nog wel. Ilse stond erg goed tegen Rens, maar haar aanval sloeg niet door en toen nam Rens de touwtjes in handen.

Nu is er intussen een nieuwe regel, dat de witspeler het materiaal opruimt. Ik ben daar fel tegen. Ik heb al 2 keer wit gehad !!

was getekend Pietbull