Van de donderverslagen en de dingen die voorbij gaan

Er zal (minstens) één persoon zijn, die met meer dan veel plezier naar de huidige ranglijst kijkt. "Ik zou 'm boven mijn bed hangen Karel !!" Na zijn overwinning op Dennis heeft de Keesman vleugels gekregen. Tegen Gerrit werd vlot geremiseerd, tegen Kasper moesten wel alle verdedigende registers open worden getrokken (de zwarte koning vond pas asiel op a7) maar kwam in het 3e uur het volle pond toch binnen.

Dennis herstelde zich in ronde 3 en 4 door 100% te halen tegen Tom Roelofszen (een slippartij) en de al eerder genoemde Gé van O. In de 3e ronde viel ook de overwinning van Carlo Oud op Gerard Groenveld op. (Dus twee maal op) Er werd ook voorgerond voor de Beker met als meest verrassende uitslag de keurige winst van Auke Nicolai op Martijn Aartsen. Jessica had het moeilijk tegen Piet van Veelen, maar had aan het slot een geluksengeltje op haar schouder. Piet knabbelde even te snel aan de c2 pion en kreeg toen te maken met een binnenvallende dame. Eeuwig schaak en Jess door vanwege het ratingverschil. Piet kon erom lachen.

Ook in de 4e ronde twwe bekerduels. Hier geen verrassingen. Oscar was een maatje te groot voor Gerard Reijnen en bij Siem Appelman ging Tom Roelofszen als een mes door de boter.

Er blijkt ook een remisetafel te zijn. In dit geval zelfs 3. Ga je daar zitten, dan geef je te kennen wel akkoord te gaan met een halfje. Jullie mogen zelf invullen om wie het hier gaat. Ilse speelde een nonderhoudende partij tegen de Rob. Stond heel mooi met aanval op een lekke koningsstelling, maar verloor tenslotte de kwaliteit. Maar van Dijk vulde spotief 1/2 - 1/2 in op het uitslagen formulaar. Chapeau !!

Nog even aandacht voor de inloop op woensdagmiddag. Die loopt goed. We lopen er weg mee ! Elke middag zo'n mannetje of 10 met trouw bezoek van Harut Calustjan, Hans van Koningsbruggen, Piet C. en , Piet M. Konijn, George Hes, Piet de Haas en soms Maarten en vooral niet vergeten, mister schaakgroep Koedijk, Jan Barteling. Af en toe William en soms komt ook Rob van Dijk een skuumkop halen. Hete pinda's op tafel + een kan water en gaan met die banaan. Af en toe stoten we een partijtje poel. En jawel, afgelopen woensdag zelfs pijltjes gegooid. Gooide in 1 beurt 2x tripel 20 + een 2. Zou ik talent hebben ? Kan ik me volgend jaar inschrijven voor het dart/schaaktoernooi van Mats Bakker !! Mats overigens is de nieuwe teamcaptain van het 2e. Om de hele simpele reden, dat hij zo'n ei-geval heeft, waarin je makkelijk telefoonnummers kun opslaan. Dat is altijd handig bij onverwachte gebeurtenissen zoals laag vallende sneeuw en sluierbewolking.

Was getekend El Canino