Kort donder en bliksemverslag

In de 8e ronde heeft de grote nivelering toegeslagen !! Alle drie de koplopers beten in het zand.........en, alle drie boeiende partijen. Rob smaakte het zoet van de revanche voor zijn tegen de grote G. opgelopen nederlaag, want deze was voor de beker. Dennis miste Kg2 met zekere winst, nadat Piet "de schreeuw" Konijn ook een sterkere voorzetting had gemist.

Bij Johan en Karel kwam het aan op het toreneindspel en zoals jullie weten had Johan strafwerk, na de wedstrijd tegen de Waagtoren en dat was: Toreneindspelen doornemen. Karel heeft het geweten. Met nog 3 ronden te gaan is het dus nog lang niet duidelijk wie deze cyclus op zijn naam gaat brengen. De eerste 5 staan op 4 punten van elkaar !! (Nog nooit vertoond !?!)

Wat de beker betreft, zagen we ineens Peter Hoekstra opduiken, die met de andere Peter een kat en Wuis spelletje aan het spelen was. Nou, Gerrit eruit, Dennis eruit, Oscar eruit, kansen dus te over voor de overigen waaronder natuurlijk Peter.

Voor de interne een verrassende overwinning van Piet van Veelen op Emiel Piek, had volgens mij Hans van Koningsbruggen voor een 2e sensatie kunnen zorgen door PC Konijn te verslaan (het werd remise) en werd de partij tussen Wim Groot en Jessica Sijs, natuurlijk remise. Partijen tussen Groot en Sijs worden altijd remise !! Wees wijs, bouw met Sijs.

De bolletjestrui is intussen stevig in handen van Dinant Terweijden, direct gevolgd door Karel Keesman, Edwin Vermeulen en Bert van Brenk. Wie breit er nou eens een bolletjestrui, zodat je die ook aan kunt trekken als je hem gewonnen hebt ?

Ik kan niet breien sprak El Canino, maar wel schreeuwen......