Donderdagse vertellingen

Een rustige avond op de schaak.

Maar twee matadoren van het Tata benutten hun rustdag toch met een partij op de club. Zo heb je de mogelijkheid om 11 partijen in 11 dagen te spelen. Maarten kreeg het aan de stok met Kasper en het was nu eens niet Kas die in tijdnood kwam. De ander was de 59 jarige Adri Maijers. Naar zijn partij tegen Peter Wuis hebben we wat langer kunnen genieten. Adri stond op een zeker moment totaal aangekrant en we verwachten reeds een verrassende uitslag. Om één of andere rede liet Peter zijn prooi lopen en werd toen zelf het haasje. Jammer, hij had meer verdiend.

Zelf (46) moest ik mijn geheime wapen van stal halen, om het Engels van Edwin Vermeulen te bestrijden. Edwin klaagde er meteen over dat hij dat niet had voorbereid. Hij probeerde het nog even met de Leffe blond tactiek, maar gaf na dreigend pion en kwaliteitsverlies de pijp aan Maarten.

Tom Roelofszen laatste tijd niet zo tevreden over zijn spel. "Ik zie niks meer, zit planloos te spelen". Deze avond ging het beter. Tegen William (tijdloos) kwam zowaar een echte Spanjaard op het bord (met Pa5, dat is geloof ik de Müller variant maar daar wil ik vanaf wezen..)"Dit heb ik nog nooit gespeeld, ik moet alles achter het bord verzinnen". Nou Tom verzon het goed, want ondanks dringende tijd en af en toe hoofdschuddend rondlopen, kwam er een vol punt op het scorebord.

Dennis en Karel maakten er een leuke partij van, waarin beiden niet in gevaar zijn gekomen. (Fritz (15) gaf steeds iets van +0.01 tot -0.01 aan, Houdini nog minder) Ja en dan was er weer die onnavolgbare Gerard Groenveld. Wanneer zal hij nu eens echt zijn ware gedaante tonen ? Bij Gerard heb ik steeds het idee, dat hij het wiel weer opnieuw wil uitvinden (of misschien een nieuwe surfplank) Nou is het wel zo, dat je met Ronald van Ewijk terdege rekening moet houden. Vooral met wit is hij 200 Elo-punten sterker en aangezien Gerard met zwart 200 Elo-punten minder is..... Vul zelf maar in. Ronald kwam een stuk voor (hoe ?) en liet vervolgens Gerard nog even lekker spartelen.

Dan was daar nog de vriendschappelijke partij tussen Sandra en Nico Duin en ook die was de moeite van het volgen waard. De oude vos wist de Waagtorense (hoe lang nog ?) met gepointeerd spel te verschalken. Chapeau ! En dan hebben we nog even gekeken naar de man met pet. Marcel de Rover sparde wat met Piet "bak binten" de Haas. Ja, inderdaad, bij de Swan hebben ze de beste patat van heel Heerhugowaard. Wij kunnen U het aanraden. Volgende week dus Marcel debuterend in de interne. Succes !!

was getekend: Pietbull