De avond van de dames

Op 6 januari kwamen er 3 wijven uit het oosten, maar op 4 februari kwamen er 5 uit het westen. (excusez moi) Onder aanvoering van non playing captain Yvonne van Buuren namen de Chess Queens van Opening "Cor Marees" 64 het op tegen de heren van Heerhugowaard V2. V2 was verjongd, want Oud was er niet bij. Ziek. Kan gebeuren. Zijn plek werd in genomen door "Hakkebroer" van Dijk, met Henk de Waal op 2, Rens Rensen op 3 en Jan Zwart (met wit) op 4. Zouden 4 vrouwen 4 mannen teveel zijn ? We zouden het zien.

Tijdens de interne gaven onze dames in ieder geval het goede voorbeeld. Jessica Sijs sloot de dame van Gerard Reijnen in en die gaf meteen op. Hoofdstuk "insluiten" uit het Stappenplan. Ilse Brans kwam slecht uit de opening tegen de man met de pet Marcel de Rover. Ilse blijft altijd vrij kalm onder dat soort situaties en wist de stelling in het centrum aardig te vertroebelen. Op een gegeven moment overzag Marcel dat zijn dame stond aangevallen en gaf deze pardoes weg. Na nog wat tegen gespartel kwam er een witte dame met schaak binnen op b7. Na Ke8 twijfelde Ilse nog even (Dxa8+) maar speelde toen gewoon Dxe7 mat. Mat gaat voor !!

Er stonden verder 3 bekerpartijen op het menu. Peter Hoekstra met zwart moest winnen van Chris Holdorp, gezien het ratingverschil. Mats kwam volgens mij redelijk weg met zwart tegen Nico Duin en er moest na remise uiteraard gevluggerd worden. Hierin bleek Mats de sterkste. De derde partij was die van ondergetekende tegen Rob die nooit Spaans speelt. De opening was, ondanks Ld7 van zwart, voor Rob, een klassieke Benoni, waarin het de vraag was a) kan wit de achtergebleven d6 pion aanvallen en b) heeft zwart actief stukkenspel met de lopers en de paarden, om het witte centrum te ondermijnen. Rob won de b-lijn en via een ruil op c3 een pion op e4, schatte daarna de tegenzet (Df6) van wit wat te lichtzinnig in, sloeg onverhoopt nog een 2e pion op de b-lijn en belandde na Pxd6 van wit in de denktenk. Na 22 minuten na gedacht te hebben speelde Rob Tb6 en vroeg ondergetekende vervolgens wat hij wilde drinken. De zet Tb6 gaf mij meteen aanleiding om een Leffe blond te bestellen. Dat was mij goed bevallen na mijn partij tegen E.V. Toen arme Rob terug kwam en geconfronteerd werd met Df7+ en Pxe8 gaf hij direct op. Het kan verkeren zei Brederode al !!

In de top van de ranglijst ontmoetten Karel en Kasper elkaar. (Dennis was afwezig via een tentamen or so) Boeiende partij met Kasper in het initiatief uiteindelijk eindigend in remise. (Lf3 röntgendekking, leuke zet....) PCKonijn kwam er na verloop van tijd achter, dat hij een stuk achter stond, won vervolgens een stuk terug en tekende toen de vrede met de andere Piet .... van Veelen. Piet wint van velen, velen winnen van Piet.

Kevin Tan mocht zijn krachten meten met Emiel Piek. Het werd geen walk over. Kevin houdt van rustig aan, maar won het spelletje uiteindelijk wel. Leverde verder geen ratingverlies op voor Emielemail, daar het onderlinge verschil te groot is.

De strijd tussen de dames en de heren werd uiteindelijk nipt door de heren gewonnen, remise van Rob op het 1e bord, een nederlaag van Henk aan 2 en twee volle punten op 3 en 4. Volgens mij heeft Jan Zwart nog steeds een 100% score voor de bond. Dat gaat Pietbull eens napluizen.

was getekend.......