Matchfixing

Bij het begin van de 2e cyclus zijn we begonnen met de toto. Dit ter subsidieering van ons jubileum. Volgend jaar beste kijkbuiskinderen bestaan we namelijk 50 jaar en dat zal wat extra kosten met zich mee brengen. Na 2 ronden maak ik me toch een klein beetje zorgen . Er gebeuren rare dingen.

Primo. De prijs, die iedere avond gaat naar de beste voospeller (lees gokker) , is al 2 maal gewonnen door de Grote G. zijnde onze voorzitter. Oké, dit is beginners toeval. Overigens had hij tijdens de 2e ronde zijn uitslag tegen Maaike iets positiever ingeschat.

Secundo. Wat te denken van de uitslag Peter Wuis tegen Dennis Keetman. Dat geloof je toch niet. Nog erger, Kasper tegen Sandra en dat terwijl de laatste helemaal niet lekker in haar vel zat. Carlo Oud, tegen Edwin Vermeulen (ik weet niet eens of die in de poule stond) mooie en spannende overwinning voor Carlo overigens, waarin hij 2 maal een kwaliteit snoept.

Tertsio. Als eventuele beslissende vraag; Hoeveel pionzetten speelt Roel Bakker (Roel blijkt zoon te zijn van Johan Bakker, geen wonder dat het schaken hem in het bloed zit...) Roel speelt tegen Gerad Groenveld, the magier. Na ongeveer een uur spelen wil ik het wel eens zien. Ik kijk naar het bord, geloof mijn ogen niet. Er staat alleen nog maar een simpel pionnetje op e4. Ik controleer de notatie in het boekje van GG. Niet zo'n goed idee, want ondanks 700 jaar schaak, noteert Gerard nog steeds aller beroerdst en klopt het vaak niet. Toch tel ik zegge en schrijve 3 pionzetten.

Zit Roel Bakker ook in het komplot, om mij mijn eigen fles wijn niet te laten winnen ?

Over pionzetten gesproken. Kortgeleden weer eens op de site van Tim Krabbé gekeken, Schaakcuriosa. In de partij Diemer - Heiling presteerde de Duitse witspeler het om te beginnen met een reeks van 17 pionzetten, alvorens een stuk te spelen. En als ik het goed heb, was dat nog een damezet ook. Klap op de vuurpijl. Diemer won ook nog en ik denk dat zijn tegenstander daarna zijn zelf gemaakte schaakspel in de open haard heeft gegooid. Die avond was het knus en warm in huize Heiling. Vrouw Heiling had warme chocolade melk gemaakt en samen gingen ze een gezellig potje regenwurmen en ze leefden nog lang en zonder schaakstukken.

Ja de foto slaat weer nergens op. Een sfeerbeeld van de Soos op woensdagmiddag in de Horst. Jan en Maarten gebogen over de stukken, een toekijkende van Dijk en op de achtergrond Herman en Jessica, die de ballen laten klossen..... Komende woensdag kan je na de Soos eventueel mee genieten van een Duitse maaltijd met Bratwurst en Zuurkool... en dat voor een tientje !!

was getekend; Pietbull