Matchfixing deel 2

Jessica Sijs vroeg zich filosofisch af of het mogelijk is in je eentje een komplot te beramen. Volgens de toehoorders was dat niet mogelijk, want voor een komplot zijn altijd meerdere personen nodig, tenzij je schizofreen bent, dan weer wel.

Die toto heeft wel wat komplotterige kantjes. Ik denk dat er heel wat gekomplot wordt in huize Keetman, dan wel in huize v.d. Meulen. Nu ook weer; hoeveel damezetten doet Maaike Keetman (tijdens haar partij tegen Kevin Tan) Een normaal mens (en die zijn er genoeg op de schaakvereniging (ahum...) denkt al snel een stuk of 6, 7 in een gewone partij. Niet bij Maaike deze keer, want het waren er slechts 2 geloof ik. Zus Sandra opperde dat ze alleen maar damezetten zou doen.... even nadenken, ajuist ja.

Voorts wil ondergetekende voorstellen, dat het gebruik van alcoholische versnaperingen tijdens de clubavond, in de zaal
verboden dient te worden, want (m)enige personen hebben al sterk de neiging daardoor wat luidruchtiger te worden. A. Noniem vulde ver na sluitingstijd nog een toto formulier in, waarbij hij keurig alle uitslagen kopieerde die al klaar waren. Alleen ene Rob Spaans was nog bezig en zat in moeilijkheden tegen Roel Bakker. Ach dan vullen we die toch ook al vast maar in. Nog even het e-mail adres erbij; anoniem@gaymail.com. Zo, kat in het bakkie, kom maar op met dat boek van Shirov. Word ik nog sterker.

Klapper van de avond, naast de nederlaag van Rob Spaans natuurlijk, was de partij tussen Jan Barteling en Kasper v.d. Komplotmeulen. Een waar Koningskomplotgambiet !! Dat zie je niet zo vaak op de club. Het werd een heus spektakel, met wederzijds oprukkende pionnen en koningen die volkomen zonder beschutting naar hun onderdanen keken. De onveilige koning, een altijd belangrijk thema in het schaakspel.

Zelf speelde ik een bagger partij tegen Karel Oud (ik typ geen hoofdletter see, want die doet het niet op mijn floptop. Ook de hoofdletter L laat het legelmatig afweten. Goed, zowel Karel als Piet ondergetekende waren verexcuseerd. Karel had 's nachts niet geslapen en zijn ene oor zat dicht, vandaar dat hij mijn remise aanbod, zo rond de 17e zet niet had gehoord. Ik denk, waarom speelt die jul nou nog door ?
Zelf had ik (samen met Karel) een hectische jeugdavond achter de rug. De kids hadden een spelletjesavond en dat loopt altijd behoorlijk uit de hand. Maar goed, ze vinden het leuk en het is voor het goede doel.

Graag wil ik voor de volgende keer weer een prijs beschikbaar stellen voor de toto. Ik heb zojuist een zendinkje illegaal vuurwerk binnen gekregen ter waarde van een slordige 80 Euro. Lijkt me toch een leuk prijsje nietwaar !?

p.s.
Wat eten ze bij de familie Keetman met de Kerst ? Kip met Komplot.

was getekend pietbull