Op een grijze zaterdag in Alkmaar

In dit verslag staan we uitgebreid stil bij de Indiase keuken, geven we aan het eind het recept van pittige linzensoep en blijven we even stilstaan bij het feit dat onze kopman Kevin Tan op bezoek gaat, down under, bij zijn jongere broer Jona Tan en dus een klein maandje "zoek" is. Gelukkig is hij in februari weer net op tijd terug voor de onze eerst volgende wedstrijd.

Het was gezellig druk in het Gulden Vlies. Behalve Waagtoren 4 speelden 1 en 2 ook thuis, repectievelijk tegen AAS (die grap over de gieren gaan we maar niet maken) en Het Spaarne. Het was dus veel handjes schudden en af een toe fluisterend een gesprekje.

De wedstrijd in vogelvlucht; Snelle remise van onze Range Rover, daarna lange tijd niets, daarna verlies van ondergetekende met snel daarna een vol punt van Sandra. Weer even niks en toen de kruitdampen waren opgetrokken, hadden we nipt met 4,5 - 3,5 gewonnen. Nipt doch voldoende !! (Beetje pech voor Kasper, stelling waarin meer had gezeten en voor de Grote G. die een beslissende combinatie in tijdnood miste.) Had anders 4 uit 4 geweest voor de Grote G. Nu is Dennis de king met 3,5 uit 4.

Na nog wat stellingen doorgenomen te hebben met bezoekende Bartelingen, toekijkende Lemmens, en ander schaakgedierte. Na nog even gekeken te hebben naar de compositite van Dennis, met 25 x mat in 1, was het de vraag; Waar gaan we eten ? Teruglopend over de Gedempte Nieuwe Sloot liepen we langs een Indiaas eethuis en de eigenaar (?) kreeg meteen de lachers op zijn hand, toen hij 'buiten op het terras' opperde. We waren meteen overtuigd.

De Indiase keuken was niet voor iedereen een onbekend terrein. Kevin bestelde een Lassi en ik dacht meteen er komt een Schotse colli binnen wandelen, of een bak vloeibare rijst. Het bleek een yoghurt drank te wezen. Tip als je naar zo'n restaurant ga; probeer eens iets anders. Suptip; als de ober zegt; gaat wel, neem dan toch maar mild in plaats van semi mild. Supsuptip; bier helpt niet als je mond in brand staat.

Dan nu de pittige linzensoep. Fruit 1 of 2 flinke, liefst zoete uien, voeg daarna een punt of gewone paprika toe, winterpeen, knoflook, en eventueel 1 of 2 aardappelen. Het kommetje linzen kan als laatste, hoeft niet geweekt te worden. Laurierblad en bouillion voor de smaak en lekker een minuut of 20 zacht laten koken. Zelf ben ik een enorm liefhebber van Tabasco, dus daar gaan zeker een x-aantal druppels in. Voor het serveren even het laurierblaadje er uit vissen en vervolgens pureren, maar zodanig dat het niet te vlak is. Er moet nog wat struktuur in zitten. Serveren hetzij met wat room, danwel cognac of madeira. Eet smakelijk.

Rest ons nog de familie Rietbergen te feliciteren. Lerena, dochter van René en Linda en oudere zus van Roy is afgelopen weekend meisjeskampioen geworden van Nederland en we spreken dan over darten, die andere sport die zo mateloos populair is in de Swan.

was getekend Pietbull

p.s. Er staat al weer een nieuwe mat in 1 in de startblokken, Pietbull heeft er één gemaakt met 35 mogelijkheden.