Kledingsvoorschriften

Stel, het gebeurt niet hoor, maar stel Ilse Brans komt op de speelavond binnen met een mini rokkie aan. En het is echt een mini mini. Alle ogen trekken haar kant op. Zou wedstrijdleider Kasper v.d. Meulen in moeten grijpen ?

Stel, het gebeurt niet hoor, maar stel William Johnson Thomson komt op een avond binnen en wat heeft hij aan.... een echte Schotse kilt. En ja, op het continent willen ze dan altijd al weten wat daar onder zit. Het grote geheim van de Schotten !! Het veroorzaakt de nodige deining. Wat denkt U, moet voorzitter Gerrit van Oostrum, William vermanend toe spreken of doet hij vakkundig de boer na wiens neus bloed en wast hij zijn handen in onschuld.

Nu denkt U, dit is allemaal gekkigheid, maar wat gebeurde er tijdens de World Cup in Tbilisi ?! De jonge Canadees Anton Kovaljov speelde al een paar ronden gekleed in een Bermuda (was zeker aangenaam weer daar met nog zomerse temperaturen)

Vlak voor het begin van de 3e ronde werd hij staande gehouden door hoofdarbiter Zoerab Azmaiparasvili. Of hij maar even een lange broek wilde aantrekken. Die had hij niet bij zich, er volgde een grimmig gesprek (volgens het artikel in het NHD van Wim v.d. Wijk) Kovaljov was zo ontdaan, dat hij de toernooizaal verliet en niet meer terug kwam. Ook de volgende dag liet hij het afweten, zodat hij uit het toernooi lag. Jammer, hij had best kunnen spelen en dan de sancties van de arbiter afwachtend. In het Fide regelement staat namelijk dat een Bermuda een toegestaan kledingstuk is.

Nou, hebben we misschien toch nog een stok om Vladimir E. uit het CHT te houden als hij op komt draven....... (in korte broek)

was gegtekend Piet Pantalon