Leuven 2017

Met zijn vijven in de auto van Ronald van Ewijk togen wij op een zonnige 9e november richting Belgie. De grote Jos Vlaar voorin en de 'kleintjes' Mats Bakker, Kevin Tan en Piet Konijn achterin. Piet, die in het midden zat kreeg af en toe een por, van links of van rechts, als hij weer eens een foute opmerking had gemaakt. Mats praatte honderd uit en vond gretige oren in zijn mede reisgenoten. Kevin was moe en na verloop van tijd gingen er oortjes in en hing Kev half slapend tegen het raam van auto aan.

Bij Hazeldonk even de benen gestrekt. Daarna, zonder al te veel problemen het resterende stuk naar Leuven gereden. Bij de Match werd er flink ingekocht. Niet alleen voor het ontbijt, maar ook de nodige blikken uit een nabij gelegen brouwerij.

Bij het aanmelden moesten we wel even een glimlach onderdrukken. Dat wat we verwacht hadden was gebeurd. Mats stond ingeschreven op de lijst onder de naam de Bakker. Typisch Belgies. Wij vonden het wel wat hebben, dus zijn we hem gedurende het toernooi zo blijven noemen.

Na het aanmelden een eethuisje opgezocht. Een Italiaan aan de Diestsesteenweg. Klein tentje, lekker gegeten, alleen die auto's die aldeur door de ramen schenen als ze vanuit een tegenover liggende straat de steenweg op wilden. We weten nu waar we Kevin Tan wakker mee kunt krijgen. Tiramisu !!

In de eerste ronde weer de bekende krachtsverschillen. Kevin won op tafel 4 van de sympathieke Engelsman Peter Grant Ross (geen Whiskymerk...) En de rest moest met een 0 genoegen nemen. Piet had nog de meeste kans op een halfje, maar gaf op in een stelling die waarschijnlijk nog remise te houden was. Het leed van de nullen werd verzacht door het bericht uit Nederland, dat Heerhugowaard 2 het weer gepresteerd had een gelijkspel te behalen tegen een (veel) sterker team. Mede dankzij prachtige prestaties van Oscar, Maarten, Karel en William. Daar hebben we er toen maar eentje op genomen.

We togen naar het apartement en na nog een versnapering genomen te hebben moesten Mats en Kevin nog even het Leuvense nachtleven verkennen. Even de grenzen verkennen. Nou Mats heeft die grens gevonden. Mats de Bakker - El Blondje 0-1 !! Volgende dag..... ooh wat ben ik beroerd !!

Hier volgen der resultaten van de resterende ronden. Ronde 2; Piet en Jos winst, Kevin en Mats remise, Ronald verlies. Ronde 3; Piet remise, Jos verlies, Ronald, Mats en Kevin een bye. Ronde 4; Een matige ronde. Nederlagen voor Mats, Kevin en Ronald, remise voor Jos en winst voor Piet. Ronde 5; een prima ronde, winst voor Kevin, Mats en Ronald en remise voor Piet en Jos. Ronde 6; winst voor Kevin, Piet en Jos, remise voor Mats en een nul voor Ronald.
7e en laatste ronde; Was ons kruit verschoten ? 3 nullen voor respectievelijk Piet, Jos en Mats, remise voor Kevin en winst tenslotte voor Ronald tegen zijn oude rivaal Dirk Cotman ( zie kalender !!)

Eindstand; 1/2.Stean Docx en Steven Geirnaert met 6 uit 7

18. Kevin Tan met 4,5 uit 7, 28.Piet Konijn 4 uit 7, 48. Jos Vlaar 3 uit 7, 62.Mats Bakker 2,5 uit 7 en 66. Ronald van Ewijk 2,5 uit 7. Totaal aantal deelnemers 78.

Was getekend pietbull