Ach gos....

Ach gos.... Zijn we de 6e helemaal vergeten onze plaatsvervangend wedstrijdlei(ij)der te feliciteren. En hij had al zo'n moeilijke avond. Afspraak vergeten met Chris, afmeldingen op het laatste moment en nog een wegblijvert en dan ook nog eens verliezen van Old Grady. Wie verliest er nou nog van Old Grady ? Dat is toch bijna onmogelijk. Oké remise, maar verliezen. En dan word je nog niet eens gefeliciteerd ook en niemand heeft een kadootje mee en je kijgt maar 1 gratis drankje, ach gos.. Robbert, alsnog van harte, dat je maar een topwedstrijdleider mag worden en dat we nog maar vaak NIET je verjaardag mogen vergeten.

Mooie opkomst op die eerste clubavond. 36 man, 18 partijen. Voorzit, Gerrit maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen een fijn seizoen toe te wensen, hij wees nog even op de inschrijving voor het 40e Nico Dekker Chrysantentoernooi en sloot af met het verwelkomen van nieuwkomer Hein Schut en terug van weggeweest, Justin van Ingen Schenau.
En toen werd het rustig in de zaal, op een paar onverwachte uitbarstingen na van de vulkaan J.S., op af en toe het gerammel van de ijsblokjes in de ijsblokjes automaat en wat doorsijpelend geluid vanuit het voorcafé waar het darten maar niet schijnt op te kunnen houden.

In de top vielen deze 1e avond aanzienlijk wat remises. Niet dat men erg vredelievend was, integendeel. Er werd op het scherpst van de snede gestreden. Maar ja, soms wordt het dan toch 0,5-0,5 nietwaar. De enige die in de top goede zaken deed, was Johan Wester. Hij versloeg in een instructieve partij Jan 'tripel Westmalle' Barteling. Het venijn zat hem allemaal in de koningsvleugel waar een paar stukken elkaar gruwelijk in de weg stonden. 'Hé Johan, wat is dat, geen hoofdgroep tijdens het CHT ? Komop zeg, jij als topscorer van het eerste rijgt toch wel een paar Bosbomen aan je zegekar !?

Ondergetekende had een bizarre partij tegen Hans 'Huishoudelijk Reglement' de Jong. Hans bediende zich van een Leeuw, maar die bleek mislukt te zijn en had hij beter in Artis kunnen laten. Hoe het ook zij, ik dacht, dat wordt een vlottertje vanavond, kan ik ook snel aan de Westmalle. Vergeet het maar. Een superieure stelling nodigde uit tot een schijnoffer op f7. Dat won uiteindelijk een pion, maar ineens bleek zwart een levensgevaarlijke uitval te hebben met zijn Dame (schaak) naar b6. Er moest heel wat inventiviteit aan te pas komen, om het schip niet op de klippen te laten lopen. Er volgde nog hoofdstuk 2, 3, 4, 5 en 6, waarna het rond half 12 via eeuwig schaak toch remise werd. De Westmalle kwam dus laat door, dit in tegenstelling tot de Rivella, die de gehele avond rijkelijk vloeide. (Hans heeft aandelen...)

Wel van de overige partijen heb ik niet veel gezien, van Gerrit hoorde ik dat hij 2 pionnen achterstand goed had weg weten te werken tegen Sudoku Dennis en dat 'One hundred and eighty' Mats Bakker niet ontevreden was met zijn halfje tegen Karel Keesman. Ja, ja, de aftakeling treedt al vroeg in.

Was getekend Pietjebel